Midsommar är i mitten av sommarhalvåret.

pion
En pionknopp med obligatorisk myra på, i min trädgård.
Det är sommarvärme idag. Och det är den första juli.

Midsommar betyder inte mitten av sommaren utan mitten av sommarhalvåret. Sommarhalvåret innehåller våren och sommar. I mitten av sommarhalvåret, mellan vår och sommar, är det Sommarsolståndet och Midsommar. Sommaren har just börjat och varar till hösten. Hösten börjar vid höstdagjämningen. (Vinterhalvåret har vintersolståndet i mitten. Midvintern är mellan hösten och vintern.) I kalendern då alltså, meteorologisk är det oftast lite annorlunda tyvärr.

juli
Publicerat den
Kategoriserat som Trädgård

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.