Hansestadt Lübeck

lubeck
 
Eftersom vi skulle åka Lalandia som ligger i Rødbyhavn i Danmark, så tänkte vi att vi tar en tur in i Tyskland också. En dagsresa till Lübeck för P, barnen och mig. Så denna veckan har de alltså varit utomlands för första gången! Först Danmark och sedan Tyskland. P och jag har varit i Tyskland innan men inte inte i Lübeck.

Det är väldigt vackert i Lübeck! Sedan 1987 är de bevarade medeltida delarna av stadskärnan ett Unesco-världsarv. Vi åkte hissen upp i Petrikyrkan och tittade på utsikten. Runt om Lübeck rinner floden Trave. Vi promenerade runt i stan och kikade på affärer, gator och torg. Den finaste affären var den som sålde marsipan, Niederegger.

1 kommentar

  1. Mysig stad! Jag var där förra sommaren för första gången. Niederegger fick givetvis besök av oss, älskar marsipan. Testade också deras valnötsbakelse som var fantastiskt god!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.