Söndag / helger / simläger

söndag
tussilago
Fredagar
Alla säger att fredagar är den bästa dagen på veckan. Antar att det gäller de som brukar vara lediga från jobbet på helgerna, som jag är. Det är skönt att bara vara hemma och slappa i tv-soffan när det blir fredag, oftast orkar man inte så mycket mer efter att ha jobbat hela veckan. Lördagar borde ju vara den bästa dagen på veckan för då har man sovmorgon, är man ju ledig och har lite mer ork.

Lördagar
Det är ett sådant antiklimax med lördagar. Man har längtat hela veckan. Helgen ligger framför dig! Äntligen är man ledig från jobbet och det är så mycket man vill göra och hinna med. Oftast så börjar det bra. Man äter en god frukost, läser tidningen i lugn och ro. Men sedan brukar det gå utför. Bästa eller värsta dagen. En bra dag blir det ju inte hur som helst utan lite planering först. Ska man laga en god middag måste man ju ha handlat innan till exempel. Det är den där planeringen som verkar vara så svår för mig att få till. Sedan borde jag nog tänka lite mer på att göra saker själv istället för att rätta mig efter resten av familjen.

Planera
Den där balansen mellan att planera eller att ta dagen som den kommer. Det är skönt att bara vara. Men sedan blir man arg för att man inte har fått någonting vettigt gjort. Det är ju så mycket saker jag vill och behöver göra, både roliga och jobbiga som kräver lite planering och framförhållning. Jag vill bli bättre på att planera och få struktur på saker som t ex veckomatsedel eller utflykter och sånt.

Tåg
Tösen åkte tåg för första gången igår! Förutom med ånglok på museijärnvägen. Denna gången var det på riktigt. Hon är på simläger nu och ska sova borta i tre nätter. Det kommer att bli kul och spännande för henne och hennes simkompisar.

Påsklov
Barnen har påsklov. Lilleman är hos farmor och farfar. Vi var hos dem på landet och lämnade honom idag. Farmor hade fixat ett stort påskris. Jag passade på att fota blommor. Tussilago, vitsippor och blåsippor.

söndag

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.