[ Bloggutmaning 365 ] Hemma

bloggutmaning 365

bloggutmaning 365
Bild: Nilla Tankebubblor. Hemma hos oss.
Några favoritprylar: pyramiden, Kubus, Etch, doftljus.
och en bild från vårt tv-rum som vi renoverade sept 2011.

Det är dags för Liies bloggutmaning. Jag skriver hela veckans ämnen på torsdagar istället för ett om dagen.

VECKA 6 – HEMMA
 
034. Hur ser ditt drömhem ut?
035. Vad tycker du om att andra människor rotar i ditt badrumsskåp när de lånar toaletten?
036. Vilken stil har du hemma?
037. Om du bara fick välja en prydnad som du redan har att spara, vilken blir det?
038. Länka en bloggare som du tycker har det fint hemma
039. Hiss & Diss – Ditt hem
040. 5 saker som aldrig kommer in i ditt hem

Mitt drömhem skulle kunna vara hur många hem som helst! Allt från sparsmakad arkitektritad dansk minimalism till en villa i New England-stil vid kusten. Den gemensamma nämnaren är nog utrymme och utsikt. Jag vill ha det ljust och luftigt. Gott om praktiska finesser och en smart planlösning.

Jag bryr mig inte att folk tittar i skåpen, men om de rotar runt blir jag inte glad.

Min stil är inte så lätt att beskriva, har jag ens någon stil? Egentligen är jag ganska så enkel, ren och minimalistisk av mig, har inte så jättemycket saker. Jag gillar en lugn färgskala med naturmaterial. Men det syns nog inte så väl i mitt hem där jag ständigt kompromissar med utrymmet, husets möjligheter, ekonomin och med övriga familjemedlemmar. Se mer bilder i kategorin Hemma.

De prydnadssaker jag gillar bäst och de som oftast syns i mina stilleben är; Annaleena-pyramiden, kubus-ljusstaken, etch-lyktan, Byredo-doftljusen. Sedan gillar jag ju att pryda med alla slags gröna växter och blombuketter också!

Bloggare som har det fint hemma: Daniella Witte, Elisabeth Heier, Simplicity, Weronica, Rebecca Centrén, House of Philia, Trendenser,

Hiss: Jag trivs bra i vårt hus. Vi har bott här i snart 5 år nu, vi har renoverat och kommit en ganska bra bit på väg. Det ligger lagom nära till skola, busshållsplats, natur, affär.

Diss: Det är ju det där med utrymme och utsikt som jag längtar efter. Större rum och bättre möjligheter till förvaring på entréplan. Lite mera utrymme runt omkring huset hade jag gillat, en större och bättre planerad trädgård.

Jag har lärt mig att aldrig säga aldrig. Saker som aldrig kommer in i mitt hem, som det känns just nu är furu eftersom vi snart har renoverat bort all gammal gulnad furu som har varit här i vårt hus från 1975. Men jag gillar ju trä, och furu kan var fint det med när det är nytt. Jag skulle heller inte vilja ha saker i vit skavd shabby chic-stil. Inga väggord. Och det är sparsamt med volanger och spets.

 
Dagens låt: Jose Gonzalez – Stay Alive
Publicerat den
Kategoriserat som Hemma

4 kommentarer

  1. Nä du har ju så rätt, man ska aldrig säga aldrig, smaken förändras ju med åren. Men kul att du skrev lite om vad du känner just nu i alla fall, det kommer jag med göra och listan kommer nog likna din litegrann 🙂

  2. Sånt där är mycket en generationsfråga också. Oftast vill man inte ha samma som man har växt upp med. Och när något kommer tillbaka igen så är det alltid någon ny twist på det som gör att det känns nytt trots att det är gammalt typ 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.