Söndag / skogspromenad / trädäcket

söndag
skog
Söndag

En sammanfattning av veckan som gått och av lite allt möjligt varje söndag. Söndag i punktform eller snarare i rubrikform. Vi får väl se hur det går att hålla det igång. Sensommaren är här och höstterminen har börjat.

Skolstart
Barnen började i femte respektive tredje klass i måndags. Tösen går nu i en klass med fem tjejer. Vi hade ju en kick-off för alla tio tjejerna i både a och b här förra söndagen och det var trevligt. Det har varit spännande att få ett nytt schema  och allting annat som hör till. Egna bänkar har de nu också från trean så de har tagit med sig fint bänkpapper.

Vädret
Det har varit jättefint sensommarväder hela helgen och i veckan som varit också. Det är så skönt nu när det har svalnat av lite på morgonen och är runt 10 grader. Jag öppnar upp fönstret och drar igång takfläkten då jag bäddar. Solen går ner tidigare och tidigare också, cirka halv nio på kvällen mörknar det nu.

Kläder
Det har ju varit varm väder men tösen och jag passade ändå på att köpa en ny höst/vinter-jacka åt henne, en svart parkas från Etirel på Intersport. Hon fick också ett par lagom varma stövlar. Gummistövlar fick hon för några veckor sedan. Hon har storlek 36 nu plötsligt!

Trädäcket
Nu har vi ett nytt nedre trädäck! Det övre trädäcket, entrén, är också fint med nya plankor. Allting är inoljat och nu är det bara lite lister, stolpar, målning och småfix kvar att göra. Så snart kan jag sätt dit mina blommor och lyktan igen och piffa lite. Det blir fint!

Tomater
Det har varit ett bra år för tomater. Våra fem tomatplantor har levererat! Plantorna är körsbärstomater som vi fick av svärfar. Han har odlat fram dem i sitt växthus. Vi är sugna på att ha tomater nästa år igen. Ärtor har vi också fått i vårt trädgårdsland. Hur det gick med majs och morötter vet jag inte så noga…

Träning
Tösen har kommit igång med simträningen i denna veckan och hon har gått upp till nästa träningsgrupp! När det blir september kör de igång med de ordinarie tiderna och då börjar lillemans simträningsgrupp också. Själv var jag på cirkelfys i torsdags. Nästa vecka drar höstterminen igång på Friskis och svettis, det blir kul! Jag var på en rask promenad på ca 5 km också igår i skogen och fotade bilden ovanför. Raringen stiger upp tidigt på morgonen och cyklar en omväg till jobbet för att sedan duscha där när han kommer fram. Plus en hel del cykling utöver det.

Milkshake
Igår provade vi på att göra milkshake med mjukglass från Arlas mix och mjölk och blåbär. Det blev bra. Fast jag gillar nog ändå hellre att göra smoothies med frukter, bär och juice. Ibland har jag i vaniljyoghurt och mjölk också. Huvudsaken är att barnen får i sig frukt. Vill de inte äta den så får de dricka den 🙂

tankebubblor

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.