Dragsö Karlskrona

semesterTösen badar med sin lillebror och sin kompis på Västra Skällö.
Nu är vi hemma igen efter att ha tillbringat två veckor i Karlskrona.
Vi har haft fint väder nästan hela tiden.

semesterVi har bott på Dragsö camping i farmor och farfars gamla husvagn. Det är en stor och fin camping med mycket att göra för både stora och små. Flera fina badplaster runt om ön. Vi var mest i Dragsöviken där det finns både strand och brygga. Barnen var på spökjakt. Dottern har varit på ponnyridning.
 
semesterDet finns en fin äventyrsgolfbana på campingen. Banorna har minibyggnader från Karlskrona och man kan passa på att lära sig lite historia om man läser på skyltarna som finns runt om.

semesterDragsövikens restaurang har god mat och trevlig personal. Vi åt där flera gånger. Lillemans favorit blev rödspättan! En annan trevlig lunchrestaurang som vi besökte var fiskaffären på Saltö. Jättegod fisksoppa!
 
semester
Den godaste glassen är Karlskrona glass i Londonbussen på Fisktorget! Jättegoda smaker och riktig kvalitet! På bilden ser ni choklad och stracciatella.
Vill man ha kvantitet så finns Glassiären där man får glass i stora lass.
 
semester
Vi tog en tur med båten Gåsefjärden och njöt av skärgården. Det är så härligt att se alla segelbåtar! Barnens faster, hennes sambo och lilla kusinen var också med. Vi har träffats en hel del, de bor i Karlskrona.
 
semester
En promenad upp till toppen. Nära vattentornet och masten finns Karlskronas bästa utsikt! Där finns också en restaurang där vi åt lunchbuffé.
 
semester
Vi har besökt Marinmuseum. Det är jättefint där och de har god lunch också. Blekinge museum har vi också varit på. Det fanns en intressant utställning om Blekinges dansktid där.
 
semester
Vi har även besökt Barnens gård som ligger i Lösen ca en mil öster om Karlkrona. Vi var tillsammans med barnens morbror, hans fru och stora kusinen som är fem år. Vi har varit där en gång tidigare. Barnen tycker att det är mysigt att kela med djuren och fick även vara med och mata dem.
 
semester
Lilleman är säker på armgång! Det finns även klätterställningar, hoppborgar, linbanor, gungor, små traktorer och chans att åka hölass med mera.
 
semester
Vattenlandet var poppis såklart! Till och med jag åkte Tjurfallet och Vildforsen. Det finns poolområden både för små och stora barn. Trevligt.
 
semesterSolen på väg ner vid Skällö. Solnedgång i Dragsöviken.
Nu är vi hemma igen och tvättmaskinen snurrar 🙂
En ovanlig sak är att jag inte har fotat en enda bild med kameran, trots att jag hade den med mig. Det är helt enkelt så smidigt med mobiltelefonens kamera.


Dagens låt: Avicii ft. Aloe Blacc – Wake me up

2 kommentarer

  1. >Tomtens dotter: Jodå, jag har i alla fall känt till din blogg länge. Jag gillar ju också julen och brukar blogga en hel del om juliga saker, så jag har troligen tittat in till dig då och då 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.