Galleri Fredag: Porslin

galleri fredag

galleri fredag
De små djupa tallrikarna med blått mönster har jag tolv av från min mormor. Det står Avon scenes Palissy England i botten. Den vita muggen med vitt reliefmönster heter Monkey Yard deignat av Hanna Werning för More of Scandinavia. Assietten med blå blommor Pergola från Rörstand. Jag har även en tallrik av Ostindia. Vita kaffekoppar med fat och även muggar och några små assietter har jag i Swedish Grace. Muggen med mörkblått mönster är från Indiska. Det ar några av favoriterna.

Jag skulle gärna vilja ha fler delar av Swedish Grace! Det jag har fler tallrikar av är Ikea 365+ som är enfärgade vita. Även en vit tallrik med gul-blå kant som heter Anne Beyrand som vi har fått från Ps föräldrar. Vi har så det räcker, men jag tyckter att det är så vackert med porslin och hade gärna haft mer om vi hade haft plats.

Välkommen till Galleri Fredag!
Sista fredagen i april. Har du bilder på temat porslin är det här du ska skriva in dig. Tack vare widgeten är det lätt att anmäla sitt inlägg, samt att klicka sig runt till alla de andra deltagarnas inlägg. Det blir som att gå på Galleri!

Därför är det viktigt att du lägger in en länk som går direkt till ditt inlägg, inte bara till din blogg. Det underlättar för alla som vill klicka sig runt i galleriet att komma till rätt inlägg på en gång, även när det gått några dagar och Galleri Fredag inte ligger överst av blogginläggen längre.
 
Det finns, denna månaden, två widgetar att anmäla sig på till Galleri Fredag, den ena finns hos värdinnan, som denna månaden är jag. Den andra finns hos vår general Annika – Life in the Suburb. Var snälla och skriv in er på båda i alla fall denna månaden. Nästa månad kanske vi inte behöver ha två widgetar? Annika har en och sedan är det valfritt för den som är värdinna att ha en eller inte.
Vad tycker ni?
Tack till alla som deltagit i april! Och vem vill välja teman till maj?
Tillägg 26/4: Annika – Life in the Suburb tar hand om maj!

Publicerat den
Kategoriserat som Moodboard

10 kommentarer

 1. Jag vet inte hur man gör för att få adressen till inlägget när jag inte har något annat inlägg tidigare. Jag försöker klicka någonstans på inlägget men det händer ingenting.
  Det ostindiafatet känner jag igen. Mina föräldrar hade ett likadant ungefär. Så vackert. Även det andra porslinet är vackert, i synnerhet assietterna.
  Kram
  Ingrid

 2. >Musikanta: Jag har redigerat din länk nu. Jag klickade på rubriken till ditt inlägg. När jag är inne på din blogg och för muspekare över rubriken så ändrar den färg från mörkröd till röd och där klickar jag. Då får jag fram en sida som ser ut så här i fönstret: https://musikanta.blogspot.se/2013/04/782-galleri-fredag-porslin.html
  Den kopierar jag med ctrl C för att sedan klistra in där som det står URL.
  (Men det där med http i början ska tydligen inte vara med utan det ska stå
  musikanta.blogspot.se/2013/04/782-galleri-fredag-porslin.html
  istället när man skriver in det, i alla fall med din blogg. http ska inte vara med.
  (Link title betyder ditt namn alltså bara Musikanta.)

 3. Härliga porslinsbilder, med mycket igenkänning. Swedish Grace kan man aldrig på för mycket av!
  PS. Undrar om jag la in fel widget-länk trots allt?

 4. Jag kommer ihåg att min mormor hade liknande blå tallrikar, tror att de finns hos min mamma nu.
  Tack för april månad och roliga ämnen!

 5. De är så vackra!!! Jag gillar dem så. Önskar att jag hade dem i min ägo.Jag har ingen vacker servis alls.
  NILLA, tack för din månad. Du har öppnat ögonen på oss. TACK för roliga ämnen och LÄNK!!!
  Jag kan ta maj, det var väl ett tag sen jag själv stod som värdinna. Så jag kör maj!
  Du har varit en underbart fin sidekick för "generalskan" denna månad.
  TACK för det!!!!
  Kramar och ha en jättefin helg!!!

 6. >Karin: Jag har fixat till länken nu.
  Ja, Swedish Grace är väldigt trevlig!
  >Pro tempera: Tack! Kul att ha dig med!
  >Annika: Tack själv! Då skriver jag in i mitt inlägg att du tar hand om maj. / Nilla

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.