Les Revenants / Gengångare

Les Revenants
”Frankrike, nutid. En välmående, modern stad i skuggan av ett bergsmassiv, nära en stor damm. När en grupp av stadens avlidna en och en börjar återvända till sina hem och anhöriga, så prövas invånarnas förstånd till det yttersta. Samtidigt börjar en serie mord begås i staden, mord med ett signum som på ett märkligt sätt känns igen. Och ingenjörerna vid reservoaren märker att vattennivån har börjat sjunka.”

”Serien spelades in under våren och sommaren 2012 i trakterna kring sjön
Lac d’Annecy, och man har i den närmast hypermoderna småstaden Seynod hittat en inspelningsplats som med skog, alper och sjö som fond blir en mycket speciell och suggestiv miljö.

Oerhört spännande, otäck och bitvis hisnande vacker liknar inte detta något som gjorts i fransk tv tidigare, och uppriktigt talat inte någon annanstans heller. Genremässigt är Les Revenants på samma gång skräckthriller, familjedrama och krimprocedural, och åstadkommer på köpet – likt Låt den rätte komma in i långfilmssammanhang – en nyskapande tagning på supernatural-genren.”
Text: https://blogg.svt.se/tv-heads/les-revenants/ Läs mer här.

Fem av åtta avsnitt har visats, och de finns fortfarande kvar att titta på: https://www.svt.se/gengangare/ Idag kommer del 6. Spännande!
Dagens musik: Mogwai – Les Revenants

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.