Julen 2012

julen

Lillejul och fjärde advent är på samma dag detta året. Vi börjar med att tända fyra ljus och öppna adventspresenter! Tösen fick en målarlåda med arkylfärger och stativ. Och med lite inspiration från Van Goghs stjärnenatt så kommer hon igång med att måla jättefint! På kvällen packar vi och åker iväg till Ps föräldrar som bor 3,5 mil bort. Vi sover över hos dem till Julafton.

julen

Julafton och vi vaknar upp på landet hos barnens farmor och farfar. Ps syrra och hennes sambo är också med. Risgrynsgröt och skinkmackor till frukost. Sedan åkte vi till kyrkan där farfar är med och sjunger i kören. Fint och stämningsfullt. Mina föräldrar är också med i kyrkan och på julbordet efteråt. Det har kommit mängder med ny snö under natten och det byggs två stora snögubbar! Vi äter jättegoda sillsorter, ägg, potatis och grönkålspaj, rödlökspaj, brysselkål, revben, köttbullar, prinskorv, skinka, omelett med kantareller, grönkålssallad, hemmagjorda isterband med mera. Efter Kalle Anka på tv så delar vi ut julklapparna, en i taget så att alla hinner titta vad de andra får. Ingen brådska med att slita av pappret hos oss! Mera mys och sällskapsspel; Lego Starwars och Hit the Hat. Och mera tv innan vi sedan kryper till kojs.

julen

Juldagen ger vi oss av hem efter frukosten. Tyvärr har all den snön som kom plus lite till redan töat bort. Vi äter en god middag med lax hemma hos barnens mormor och morfar. Min bror med fru och barn är också med. Vi delar ut julklappar här också. Ingen tomte detta året utan det är barnens mormor och lilla kusin som sköter utdelningen. Tösen får mössa, halsduk och vantar som mormor har stickat. Strumpor och vantar till lilleman också med flera. Det bästa till sist, barnen får surfplattor! Efterrätten består av saffranspannkaka med grädde och blåbärssylt. Sällskapsspel och mys. På kvällen är vi hemma.

julen

Annandagen spelar lilleman sitt nya tv-spel Skylanders Giants. Några av julklappar var en Pläden Ikea Sticka, Le Creuset kastrull, stjärnskålar från Granit, BBC-film om universum, Per Morbergs kokbok, tekniklego, hemstickade vantar, en plattång med mera. Lilleman i sitt esse; spelar Minecraft och pratar på Skype med sin kompis som gör detsamma. Dottern ville tvunget iväg till en kompis, så jag tittar på filmen om Lady och Lufsen helt själv. Så var den julhelgen till ända.
Nu är det mellandagar och snart är det dags för ett nytt år.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.