Nigellas Pavlova
Chokladmaräng:
6 äggvitor
300g strösocker
3 msk kakao
1 tsk vit balsamvinäger
50g mörk choklad
Topping:
5 dl vispgrädde
500g hallon
2-3 tsk mörk choklad
8-10 portioner
1. Värm ugnen till 180°C. Lägg bakplåtspapper på en plåt.
2. Vispa äggvitorna tills det blir toppigt. Vispa i strösockret lite i taget, Vispa tills det blir fast och lent. Sikta i kakao. Häll i vinäger och fint hackad choklad och blanda runt. Bred ut det på bakplåtspappret i en cirkel som är cirka 23 cm i diameter. Forma den så att sidorna blir lite som en kant.
Sätt in den i ugnen och sänk genast temperaturen till 150°C. En timme till en timme och en kvart i ugnen. När den är klar ska den vara torr och krispig ytterst men seg inuti. Öppna ugnsluckan på glänt och låt chokladmarängen svalna helt.
3. Flytta över marängen till ett fat. Lossa den försiktigt från bakplåtspappret. Vispa grädden tjock och bred ut den över marängen. Häll över hallon och riven choklad. Vi hade även blåbär på vår.
https://www.nigella.com/recipes/view/chocolate-raspberry-pavlova-200
Så gott det verkar! Det får jag nog testa.