Avskaffa skrock!

fredag

Att gå på A-brunnar ger otur. -Nej, varför då? I så fall att gå på brunnar överhuvudtaget, om nu locket inte sitter på som det ska.

Om man ser en svart katt gå över vägen, så betyder det otur. -Om man ser den och hinner stanna i tid, ja då betyder det väl snarare tur va?

En krossad spegel ger sju års olycka. -Om man skär sig på skärvorna är det otur definitivt. Sunt förnuft.

Att gå under en stege ger tre veckors otur. – Om man får en hink målarfärg i huvudet så tar det tre veckor att skrubba bort färgen samt för blåmärket att blekna, eller vad?

Man ska knacka med knogen i trä och komplettera med ramsan peppar, peppar ta i trä för att förhindra att något otrevligt man sagt ska drabba en
. -Den där är seglivad… Man får inte vara för kaxig! Då blir man med all säkerhet straffad, eller?

Att fälla upp ett paraply inomhus betyder otur. -Så klart man inte ska. Peta folk i ögonen är aldrig bra. Sunt förnuft.

Fredagen den 13 oktober är enligt sägen en otursdag av många anledningar. -Jag har otur betydligt oftare än bara 1-3 gånger om året. Det är väl snarare tvärtom i så fall va? Det finns ingen anledning att bry sig om att det står fredag och 13 i almanackan. Statistik visar förresten att folk har mest otur på måndagar!

Så nu avskaffar vi allt gammalt skrock! Vi nämner från och med nu aldrig fredagen den 13:de som en otursdag igen. Påminn ingen, utan förträng istället allt du tidigare har hört om detta datum. Klart!
show and tell

Publicerat den
Kategoriserat som Allmänt

2 kommentarer

  1. Där fick du satt skrocktraditionen på plats! Tror inte heller på skrock egentligen, men som jag skrev lite om, intressant ändå att det i Danmakr sker så betydligt mycket färre bilolyckor just när 13:e sammanträffar med en fredag. Kan det vara för att folk faktiskt tror att de har mer otur denna dag och därför kör försiktigare? Kanske skulle vi istället införa otursdag alla övriga dagar istället, så kunde det ju vara att färre blir skadade i trafiken i framtiden?!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.