Våffeldagen på söndag

våfflor
Bild: https://lineklein.blogspot.se/2012/03/waffles.html

Det är Våffeldagen på söndag, den 25 mars.
”Förr hette denna dag – som var en helgdag – för vårfrudagen, efter titeln vår fru för jungfru Maria. Vårfrudagen har i folkmun omformats till våffeldagen, vilket gett upphov till seden att äta våfflor denna dag. Våffeldagen är alltså fortfarande den 25 mars, trots att den kyrkliga helgdagen flyttats till en söndag.” Wikipedia.

Jag äter gärna våfflor på denna dagen! Gärna på andra dagar också, bara man tar sig för att göra dem. På söndag ska vi bjuda på våfflor här hemma och jag har tänkt att använda detta receptet: Leila Lindholms Frasvåfflor. Grädde och sylt som tillbehör. Jordgubbssylt är favoriten eller blåbärssylt. Ett annat recept som jag gärna vill prova att göra någon gång är Belgiska våfflor. Helst ska man ha ett stort belgiskt/amerikanskt våffeljärn till dessa, men det funkar med ett vanligt.

Ha en fin helg alla fredagstema-bloggare!
Annika, Desiree, Erica, Saltis, Musikanta, Inga-Britt, Helena, Olgakatt, Pettas, Cecilia, Åsa, Anna, Gnuttan, Karin, Channal,
show and tell

4 kommentarer

  1. Jag har blivit intresserad av formen på våffeljärn. Det ser ut som om de belgiska våfflorna också är runda. Och de amerikanska?

    Här finns ett och annat fyrkantigt elektriskt våffeljärn, men det vanligaste är allt de runda, även om det inte egentligen har någon praktisk funktion. Annat än att hjärtana blir vackrare, kanske?

  2. Jag tackar för recepttips! Jag skall faktiskt göra våfflor på söndag trots att det inte är en tradition här hos oss, men jag har fått inspiration….tack vare bloggen.

    Ha en fin Våffeldagshelg!

  3. >Vi gjorde våfflor med Leilas frasvåfflor-recept. De blev frasiga kan jag säga! Goda. Men jag måste nog ändå säga att jag gillar äggvåfflor bättre. / Nilla

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.