om tiggeri

Tiggeri av olika slag. Hur reagerar du? undrar Olgakatt idag.

Tiggare kan vara offer för organiserad människohandel. Pengar som lämnas till tiggaren tas genast av människohandlaren. Många gånger handlar det om romer och människor från östeuropa. Till exempel kvinnor och barn som vill ge dig en ros och sedan tigga pengar för den.
Misstänker man att det handlar om något brottsligt och speciellt om barn är inblandade så bör polisen informeras om var de håller till.

Ge istället pengar till de organisationer som hjälper hemlösa och fattiga
t ex Stadsmissionen.
Det som även behövs är att vi ställer krav på deras hemländers regeringar. Och att lagarna inom EU ses över och så vidare.

Det är ett svårt ämne att skriva om idag. Jag är ganska så betänksam vad det gäller tiggeri. Jag köper inte heller kakor, strumpor, lotter, jultidningar med mera som säljs vid dörren. Kanske om det är de närmaste grannbarnen bara. Majblommor vill jag däremot gärna ha.

…Men snart är det påsk och då ger jag gärna godis till små påskkäringar och påskgubbar. Särskilt gärna om de har lagt ner lite tid på att klä ut sig och rita teckningar…
show and tell

Publicerat den
Kategoriserat som Allmänt

4 kommentarer

 1. Ja, det är en fin linje det där med tiggeri.
  En väldigt fin sådan,
  Var går egentligen gränsen?
  För allt spinner på samma tema. ATT tigga ihop pengar.
  Jag ger också till stora organisationer, mer sällan till tiggare.
  Ha en fin helg

 2. Jag håller med dig om att jag också tycker att det var ett ganska svårt ämne att skriva om. Tycker absolut att det känns bättre att ge till olika organisationer så att man vet säkert att pengarna går till rätt ändamål.
  Kram och trevlig helg.

 3. Javisstja, påskkärringarna! Det var väldigt pinsamt för ett par år sedan när den ena fina påskkärringen efter den andra ringde på hos oss på landet och vi hade varken godis eller lämpliga pengar att ge dem. Sedan dess har det varit lite glesare med påskvisiterna, men vi hoppas att de ska dyka upp igen!

 4. Jo, påskkärringarna får något, inte pengar men någon frukt brukar vi ge. Våra små söta kärringar brukar ge oss en teckning! Ett år kom två små flickor och delade ut små presenter och poängterade allvarligt att vi absolut INTE fick slösa bort några pengar! Tror de var strängt tillhållna av sina föräldrar att inte tigga, haha. Men de fick var sitt äpple.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.