Captcha

captcha
Så här kommenterar du: Du behöver bara skriva in det ena ordet, det som är lite suddigt med en svart fläck bakom. Och det räcker om du har gemener (små bokstäver) på allt oavsett vad bilden visar. Du behöver inte klicka på skicka utan bara tryck enter. Det är blogg.se som har valt denna typen av captcha här.

”CAPTCHA står för Completely Automated Public Turing test to tell Computers and Humans Apart. Det handlar alltså om att kunna skilja på människor och datorer, eller egentligen, om möjligheten för en människa att bevisa att hon inte är en dator.” Behovet finns eftersom Internet har många resurser som kan missbrukas genom automatisering.”

”Den formella definitionen är att en CAPTCHA är ett program som kan generera och bedöma tester som (1) de flesta människor kan klara av men (2) dagens datorer inte klarar. Det populäraste testet har visat sig vara att kunna läsa deformerad text, något som datorer generellt har svårt för medan människor är väldigt duktiga på. Definitionen på en CAPTCHA lämnar dock testets typ öppet.” Text från high performance.

Publicerat den
Kategoriserat som Allmänt

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.