Halloween firas den 31 oktober!

halloween
När firar man Halloween?
Halloween firas endast den 31 oktober.
I USA är varken den 31 oktober eller den 1 november helgdagar. Man firar helt enkelt den 31 oktober vilken veckodag det än må vara.
(Kan hända att ungdomarna tar lite sovmorgon den 1 november, vad vet jag. Eller har de fest på lördagen innan Halloween.)

Halloween är kul och festlig och glad. Blanda inte ihop denna högtid med Alla helgons dag som är en lugn och stillsam dag. I Sverige är alla helgons dag en allmän helgdag som infaller lördagen mellan den 31 oktober och 6 november.

Hur gör man?
Barnen klär ut sig och får godis. Det är viktigt att barnen är utklädda och man får klä ut sig till vad man vill, det behöver inte ha med skräck och häxor att göra.

Barnen får gå Trick or treat till de hus där folk firar och har dekorerat med ljus och pumpor. Man ger barnen godis, inte några pengar. Har man inte godis så går barnen snällt vidare och ställer inte till med något bus. Barnen ska inte knacka på där som det är nedsläckt utan de ska respektera att alla inte vill fira. Detta håller inte på hela natten utan senast 21 är barnen hemma igen.

I Sverige vill folk helst fira saker och ting på helgen… I år passar lördagen den 29 oktober bäst tycker jag, eftersom den 5 november är Alla helgons dag 2011. Men för barnen att gå Bus eller godis tycker jag fortfarande att den 31 oktober är den rätta dagen!

Klicka dig in till Annika i USA
. Hon berättar allt om hur och när Halloween firas!
♥ Kolla in detta coola Halloween-hus: Halloween Light Show Party Rock Anthem!

Publicerat den
Kategoriserat som Allmänt

1 kommentar

  1. Precis, ingen extra ledighet runt Halloween.
    Och ja, sant är att imorrn lördag kommer de flesta stora Halloweenfesterna att äga rum. Det brukar bli så att lördagen före Halloween brukar vara den stora festdagen såvida inte Halloween infaller en lördag.
    Det kan vara lite svårt att få sockerstinna barn att somna den 31 och sen är det SÅÅÅÅ trötta den 1 🙂
    Ha en fin helg!!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.