Kryddor

kryddor
Bild: https://www.shimlahills.com/Culinary-Spices.php

”Krydda är någon form av färska eller torkade växtdelar man använder i matlagning. Även koksalt brukar falla under benämningen krydda, tillsammans med vissa svampar, som till exempel tryffel. Många av kryddorna anses också som medicinalväxter. Lök klassas som en krydda, med undantag för purjolök. Nästan alla kryddor som används i Sverige är importerade.” https://sv.wikipedia.org/wiki/Krydda

Kryddor ja, vad ska jag skriva om det, att jag gillar att använda dem. Vad vore matlagning utan krydda? Några speciella favoriter? Svartpeppar, vitpeppar, vitlök, oregano, timjan, basilika, rosmarin, kanel, chili, cayenne… Jag gillar ju att dricka örtte också och där är bland annat rosmarin, lavendel, ingefära, lakritsrot, fänkål, kardemumma och kanel gott.
show and tell

Dagens låt: CC Catch – I can loose my heart tonight

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.