Bild: https://www.shimlahills.com/Culinary-Spices.php
”Krydda är någon form av färska eller torkade växtdelar man använder i matlagning. Även koksalt brukar falla under benämningen krydda, tillsammans med vissa svampar, som till exempel tryffel. Många av kryddorna anses också som medicinalväxter. Lök klassas som en krydda, med undantag för purjolök. Nästan alla kryddor som används i Sverige är importerade.” https://sv.wikipedia.org/wiki/Krydda
Kryddor ja, vad ska jag skriva om det, att jag gillar att använda dem. Vad vore matlagning utan krydda? Några speciella favoriter? Svartpeppar, vitpeppar, vitlök, oregano, timjan, basilika, rosmarin, kanel, chili, cayenne… Jag gillar ju att dricka örtte också och där är bland annat rosmarin, lavendel, ingefära, lakritsrot, fänkål, kardemumma och kanel gott.
Precis, vad vore maten utan kryddor? URTRIST!
TUR att vi har dem!
Ha en fin helg!
Just så! Trist vore maten utan kryddor. Kul att vi valde samma bild :D.