The King’s Speech

the kings speech

”The King’s Speech är en brittisk dramafilm från 2010 i regi av Tom Hooper. Filmen nominerades till 12 Oscar, varav den fick Oscar i kategorierna bästa film, bästa regi, bästa manliga huvudroll och bästa originalmanus.

Kung Georg V dör i januari 1936 och efterträds av den motvillige monarken Edvard VIII som emellertid abdikerar i december samma år. Prins Albert, hertig av York, står i tur och blir kung med namnet Georg VI. Han känner sig mycket osäker inför offentliga framträdanden, då han lider av svår stamning. Flera läkare har misslyckats med att få bukt med kungens stamning. Efter att ha läst en annons i tidningen kontaktar man den självlärde logopeden Lionel Logue. Hans behandlingsmetoder är minst sagt okonventionella, men med tiden växer en försiktig men nära vänskap fram mellan kungen och Logue.”
https://sv.wikipedia.org/wiki/The_King%27s_Speech

Jag är glad att jag hann se The King’s Speech på bio!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.