Ingredienser för 4 portioner:
600 g potatis
1 rödlök
2 klyftor vitlök
2 paprikor
1 zucchini ca 300 g
4 tomater
3 msk olivolja
3 msk färsk hackad timjan (eller oregano)
salt och peppar
fläskytterfilé till servering.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Skala potatis, lök och vitlök. Skär potatisen i tunna skivor, löken i ringar och hacka vitlöken. Dela och kärna ur paprikorna, skiva dem, zucchinin och tomaterna.
3. Blanda vitlöken med oljan. Blanda alla grönsaker utom tomaterna med vitlöksoljan, örtkryddan, salt och peppar. Varva grönsakerna med tomaterna i en ugnssäker form.
4. Sätt in formen mitt i ugnen ca 40 minuter eller tills gratängen är mjuk.
5. Servera gratängen till stekt fläskytterfilé.
https://www.ica.se/recept?recipeid=645092
Jag hade även lite sås till och så hade jag ost på gratängen.
Mums, ser inte illa ut det där….får kanske göra det någon gång 🙂