mjuk pepparkaka

mjuk pepparkaka
150 g smör
3 ägg
3 1/2 dl socker
2 1/4 dl gräddfil
4 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 påse Santa Maria Pepparkakskryddor
TILLAGNING Smält matfettet och låt det svalna. Rör ihop ägg och socker pösigt. Tillsätt gräddfil och matfettet. Rör ner mjölet, bakpulvret och kryddorna. Häll smeten i en smord och brödad form, 2 l. Grädda på galler på första falsen nerifrån i 175-200° C i 50-60 minuter eller tills kakan känns torr.
https://www.santamaria.se
(Detta receptet är för en 2 liters form. Formen på bilden är strax över 1 liter.)

5 kommentarer

 1. Min mormor brukade göra en helt suverän mjukpepparkaka och även om det här receptet inte är detsamma som hennes måste jag tipsa om att ha i en klick lingonsylt eller två, det förhöjer kakan flera snäpp!
  (hälsar en trogen men inte alltför flitig kommentatör 🙂

 2. >Lingonsylt i, det vet jag en som skulle gilla… Min man som gillar lingonsylt på nästan allting!
  Jag tänkte faktiskt när vi fikade att det hade varit gott med lingondricka att dricka till. / Nilla

 3. Ja, du ser! Lingon verkar helt enkelt gå väldigt bra ihop med pepparkaka 🙂
  Min mormor kokade alltid egen sylt och hade väldigt lite socker i eftersom hon hade svårt för sött, så det blir inte sådär sötsliskigt när man har i sylt i kakan heller. Eventuellt skulle det kunna gå lika bra att ha i råa lingon också, istället för sylt?
  Jag ser att jag inte ska kommentera bloggar mitt i natten heller, det blir så lätt att man glömmer ord då.. 😉

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.