Ostindia

ostindia
Vilken härlig julmusik som spelas här just nu! Dukat bord.
Jag brukar inte alls gilla hemsidor eller bloggar där det spelas upp musik… men just nu var det passande. Jag njuter både av musiken och bilderna. Ostindia från Rörstand har jag ett inlägg om sedan tidigare. Jag tycker att det är så fint. Varken P♥ eller jag dricker kaffe och har inga planer på att börja. De som kommer till oss fick tidigare bara pulverkaffe/Neskafe. Nu har vi en riktig kaffebryggare att plocka fram. Inte dåligt! *ler*
Nästa steg blir kanske att erbjuda riktiga kaffekoppar istället för muggar. De som förstår sig på det tycker att kaffe smakar godare ur, helst tunna, kaffekoppar. Jag vet vilka kaffekoppar jag vill ha den dagen: Ostindia! Jag tycker att den låga modellen som rymmer 0,16 L är finast! (Det finns matchande tegods till den också.) Vad tycker ni?

Publicerat den
Kategoriserat som Inredning

10 kommentarer

 1. Jag är en stor anhängare av hela servisen – eftersom jag har den själv 🙂 Vi äter på tallrikarna varje dag. Jag har även de låga kaffekopparna (som används vid högtidliga tillfällen) liksom tegodset. Det smakar fint att dricka ur dem, men till vardags blir det mest muggar för vår del. Ett klassiskt val som håller är min sammanfattning 🙂

 2. >Weronica: Tack för ditt svar!
  Muggarna är fina! (Finare än de i stengods från Höganäs som vi har nu och som jag är jättetrött på…)
  Det är ingen brådska. Men någon gång i framtiden när det är dags för inköp så vet jag vad jag vill satsa på.

 3. Ostindia är verkligen en vacker servis, svärmor har den, men jag måste ändå säga som den lattedrickare jag är att STORA koppar ska det vara!
  (även om jag inte dricker latte utan bara vanligt kaffe m mjölk så blir det så attans lite i dessa koppar) Men vem sa att allt ska vara praktiskt 😉
  //M

 4. Ostindia + är verkligen en fin servis. Jag gillar den skarpt och även Swedish Grace. Jag hoppas på fler i julklapp!

 5. Can anyone help me with valuing Rorstrand Ostindia porcelein – I have just bought a complete dinner service and have no idea how to value it?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.