Idag har vi ätit nachos för första gången. Vet inte varför det inte har blivit av innan. Dottern berättade att de hade ätit chips med köttfärssås och ris på dagis och då tänkte jag att vi kunde göra det hemma också. Man blandar ihop köttfärssåsen, riset och salladen och så skyfflar man upp det på chipsen och äter allt. Jag fick till en jättegod köttfärssås idag med gul lök, finskivade champinjoner, vitlök, mycket fint hackade morötter, tacoskrydda, vitlöks-peppar-crème fraîche. Nästa gång ska vi prova att gratinera nachos-chipsen. Det finns ju mänder av kul tex-mex mat att inspireras av!
(Jag har använt en fotoram som heter Sepia borttoning.)
Mums ! Sambon lägger nachochips på en plåt. Sen köper man en förpackning såna där små, färdigskivad, salami (lite stark), delar skivorna… alltså en ”halvmåne” på varje chips.
Sen kan man klicka på tacosås ifall man gillar det.
Lägg på lite ost på varje, några minuter i 200 gr:s värme.
Slurp !!
Man kan ha dom som mingel-tilltugg vid fest… eller till en kopp te med.
>MoaMajken: Tack för tipset! Någonting sådant kan det nog bli ja. vi får väl se.