Keylimepaj med smul
Botten:
14 st Oreo cockies eller andra mörka cookies, mixade eller hackade. (Spara ca 2 msk smulor att strö över pajen).
2 msk smält smör
Värm ugnen till 200 grader. Blanda kaksmulorna med smöret i en bunke. Lägg smulorna i en pajform som mäter ca 20 -24 cm i diameter och platta till den lite. Grädda ca 5 min. Låt svalna och sänk värmen till 150 grader. Låt ungsluckan stå öppen en stund.
Keylimefyllningen:
4 äggulor
1 burk kondenserad mjölk (ca 400 g)
1 dl limesaft (ca 3 limefrukter)
Rör ner äggulor och sedan limesaft i den kondenserade mjölken. Häll fyllningen i pajformen och grädda ca 10 minuter. Ta ut pajen och strö över de sparade kaksmulorna. Servera med lättvispad grädde!
https://www.enmammasdag.com/helena/?p=251
Detta receptet har jag bakat efter idag!
Bottnen blev lite tunn. Jag kom på sedan att min form är 25 cm så jag hade behövt fler än 14 kex. Men den var god. Jag behövde även 4 lime för att få ihop till 1 dl saft. Jag gillar lime och min blev lite extra för jag hade i även fruktköttet och litegrann rivet limeskal.
Nästa gång tror jag nog att jag provar att göra Key lime pie med Digestivekex.
Älskar Oreo kakor! Äter dem mest när jag är i Brasilien.
Vad gott det lät, måste jag genast bokmärka!
Så bra att jag hittade detta!
Gjorde denna paj igår, fast med digestive.
Enligt receptet skulle fyllningen röras ihop och ställas kallt.
Jag undrade lite över vitsen med äggulorna om den ’bara’ skulle stå kallt i 4 timmar.
I morse var den fortfarande alldeles rinnande!
Nu vet jag att den ska gräddas 🙂
>FruB: Vad bra att jag kunde vara till hjälp. Vad roligt att det finns någon som kikar runt bland mina recept 🙂
I found this site very useful while surfing Google.Interesting page containing serveral helpful information and nice pictures. Greetings