Bondomelett

omelett
Bondomelett

2-3 portioner (4 skulle jag säga)

15-20 minuter

ca 100 g rökt skinka, kassler eller korv (Jag använde skinka och korv)

3-4 kokta potatisar

1 gul lök (Jag använde även lite purjolök i)

4 ägg

1-2 krm salt

4 msk vatten

1-2 msk flytande margarin (Jag la till lite olivolja också.)

Hackad persilja eller gräslök (Jag har persilja.)

Skär skinka, korv, potatis i små tärningar. Skala och finhacka löken.

Vispa ihop ägg, salt och vatten till en omelettsmet.

Låt margarinet bli ljusbrunt i en stekpanna. Fräs löken först, lägg sedan i det tärnade att fräsa med.

Häll på omelettsmeten. Lyft eller stick i smeten så att lös smet kan rinna ner och stelna. Strö över persilja eller gräslök.

Servera med t ex finrivna morötter. (Jag har även majs och paprika.)

Detta receptet kommer från boken
Mat för barn och deras föräldrar av Latifa Lindberg.

3 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.