Risotto med köttfärs och curry
Tid: ca 40 minuter (4 portioner)
1 gul lök
1 msk smör
1 msk curry
500 g köttfärs
2 dl ris (vi använde Avorio)
5 dl grönsaksbuljong
125 g frysta gröna ärtor
200 g majskorn
1 krm peppar
½ tsk salt
½ dl finhackad persilja
½ röd paprika i tärningar
1. Skala och hacka löken. Fräs den i matfettet i en traktörpanna.
2. Tillsätt curry och köttfärs och låt detta bryna ett par minuter. Rör ner riset och späd med grönsaksbuljongen.
3. Låt koka under lock i 25 minuter.
4. Tillsätt ärtor och majs, utan spad, när 5 minuter återstår av koktiden. Smaka av med salt och peppar.
5. Strö över persilja och paprika och servera genast. Gärna med en sallad till.
Detta receptet kommer från ”Originalkort Hemlagat våren 1996”
En förenklad och försvenskad variant av risotto.
Lättlagat när man har allt i samma gryta!
För en mera äkta och italiensk risotto titta in hos Ilva
eller i en kokbok av Jamie Oliver.
Mmmm nu blev jag hungrig fast vi åt nyss!
Lät asgott, måste man prova nån gång!
Den var jätte god.Har längtat att äta risotto sen jag var liten,fanns färdig paket som man bara tillsatte köttfärs för men asom dom tog bort:(,smakade nästan som denna:)
>Magnus: Vad kul att du har provat den!
Nu blev jag också påmind om att laga den på nytt, det var ett ag sedan vi hade det nu.
Jag tror att jag vet vilken färdigpaket du menar. I mitten/slutet av 80-talet? Ärtorna var inte så goda där… 🙂