Om dottern själv får välja…

armbandTösen vill helst ha på sig sommarklänning, jättemånga armband och halsband, byxor, mängder av färger och mönster… och det får hon!
I alla fall när vi är hemma, som idag. Det är härligt när hon väljer själv!
Det går för det mesta riktigt bra. Vi brukar komma överens. När hon ska iväg till dagis brukar jag styra klädvalet och för det mesta går påklädningen smidigt.
Hon var med mig på Lindex för ett tag sedan och valde ut en kjol helt själv, det blev jättefint. När vi var på H&M sist så blev det lite väl många hårspännen, men jag sa okej. När vi kom hem sparade jag undan några av dem. De har ju en tendens att försvinna, så det är bra att ha några att ta till.
Jag hade stor frihet att välja kläder själv när jag vet liten. Mycket tokigt blev det och jag var förmodligen ganska så envis också… Vid ett tillfälle, jag var 5-6 år, ville jag köpa en gul halsduk mitt i sommaren, på rea. Det fick jag och den halsduken hade jag nästan hela tiden på mig. Mamma har sparat den som ett minne. Jag hade dille ett tag på att sy i knappar på allt också. Dekoration på mössor t ex. Och när det saknade knappar i min farmors kofta så sa jag till farmor att "Jag kan hjälpa dig, famor. Jag vet hur man gör" och så sydde jag i en knapp i varje färg i hennes kofta. Hon behöll det så självklart.

3 kommentarer

  1. Jag tycker att det är så kul när föräldrar låter barnen välja själva. Här är det jag som ibland är motsträvig och då påminner maken om att det ju är dottern som skall känna sig fin. Det är ju rätt charmigt med färger och mönster om vartannat som det kan bli.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.