Panna cotta

panna cotta
Jag har provat något nytt idag. Jag har provat att göra en panna cotta med gelésocker och vit choklad i. Jag har inte gjort panna cotta tidigare och inte smakat det heller. Såhär står det i italienska ordboken; panna=grädde, cotta=förälskelse, cotto=kokt och förälskad…!
Jag hittade ett recept hos Dansukker som jag kände för att göra:
Hallonpannacotta

4 port

Ingredienser:
1/4 l hallon
1/2 dl hallonsaft
1/2 dl vatten
1/2 dl Dansukker Gelésocker Multi
och

100 g vit choklad
3 dl grädde
1 dl Gelésocker Multi 

Lägg hallon i botten på 4 glas. Koka upp saft, vatten och Gelésocker Multi. Fördela saften över hallonen. Ställ i kylskåp för att stelna.

Lägg choklad, grädde och Gelésocker Multi i en kastrull och smält på svag värme. Låt därefter koka i 1/2 minut. Ställ åt sidan för att svalna.

Fördela därefter blandningen på hallongelén. Ställ hallonpannacottan i kylskåp till serveringen.

Man behöver gott om tid, för det tar minst två timmar för varje lager att stelna. Det går fort att göra men det tar tid att vänta… Den vita chokladen gör det övre lagret ganska så sött och krämigt. Men blandar man ihop med det undre lagret medan man äter så blir det jättegott. Jag hade inte hallonsaft som det står i receptet utan tranbärsdryck. Jag la både hallon och blåbär i glasen.

Det där med gelatinblad har jag aldrig provat att använda till någonting någon gång. men det är kanske det man ska ha när man gör riktig panna cotta… Nästa gång ska jag prova ett annat recept. Kanske detta: https://www.recepten.se/recept/pannacotta.html
eller detta https://agliolio.blogspot.com/2005/06/panna-cotta.html

5 kommentarer

  1. En favorit här hemma är pnnacotta. Vi brukar göra en vriant där halva är gjord med vit choklad som man häller i formar och sedan låter stelna i kylen. Under tiden så gör vi en ”smet” till av vanlig choklad, mörk till de vuxna och mjölkchoklad till barnen. Oj kom av mig lite här … I alla fall så ställer man in den igen ca 1 timmer till i kylen när man hällt på ”smet” två. Jättelätt men med hög impfaktor har det visat sig! 🙂

  2. Jo min pannacotta var smaskens! Receptet är från en kompis vars mamma är från norra Italien – således en familjehemlighet som jag fick ta del av, ha ha.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.