Fullkorns-scones

fullkorns-scones
Fullkorns-scones
4 scones
8 dl (ca 450 g) Kungsörnen Dinkelmjöl fullkorn
½ tsk salt
3 tsk bakpulver
100 g smör
4 dl mjölk eller filmjölk
1. Sätt ugnen på 250°C
2. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en degskål.
3. Finfördela matfettet i mjölet med fingertopparna till en grynig massa. Tillsätt mjölk eller filmjölk och rör snabbt ihop till en lös deg.
4. Låt degen vila tills dess ugnen blivit varm.
5. Klicka upp degen i fyra delar på en plåt, smord eller med bakplåtspapper. Platta med mjölad hand ut varje del till en rund kaka (ca 15 cm i daimeter.)
6. Skåra varje kaka korsvis i fyra delar med en mjölad kniv.
7. Grädda i mitten av ugnen, 12-14 minuter. Bryt isär kakorna. Servera dem nygräddade med smör, ost och gärna marmelad. (Tips! Går bra att frysa.)
Detta recpetet kommer från dinkelmjölspåsen från Kungsörnen.

P♥ bakade dem åt oss i morse! Jag såg mjölet i affären igår och tänkte att just det, det var ju det jag ville prova. Så jag köpte hem en påse och antydde att det skulle vara gott med nybakat på mors dag…!
Vi har inte gjort dinkel-scones tidigare. Inget annat med dinkel heller. Men nu så!

7 kommentarer

  1. Jodå de blev goda. Fast nästa gång tror jag att jag eller vi provar med filmjölk istället för mjölk och så kanske hälften vanligt mjöl och hälften dinkel? Det blir nog till att prova sig fram. Jag ska testa Pollys recept också (följ länken vid ordet ”det”.)

  2. Om ni vill ha lite luftigare och lättare scones, så testa det siktade dinklet. Till just scones passar det bra tycker jag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.