Här kommer Ps recept som han hittade på ica från början.
1 kg grekisk yoghurt
1-1½ stor gurka
ca 2 msk salt
3-4 vitlöksklyftor
4 tsk torkad oregano
4 matskedar olivolja
Skölj gurkan och riv den på grövsta sidan på råkostjärnet eller i matberedaren. Lägg i en trådsil och strö över salt. Låt rinna av i 30 minuter. Kramar ur saften med handen.
Rör ihop yoghurt, pressad vitlök, gurkrasp, oregano och olivolja.
Japp, detta blir en rejäl laddning! och den blir bara bättre efter 1-2 dagar i kylen.



Åhh.. tack så jättemycket för att du hittade det rätta namnet.. 😀 John Bauer.. såklart det är hans bild. Att jag hade glömt det.
”Sagan om älgtjuren Skutt och lilla prinsessan Tuvstarr” av Helge Kjellin.
Illustrerad av John Bauer i Bland Tomtar och troll.
(titta in på Camillas sida dagar/mars hem&villamässan för att se bilden på prinsessan Tuvstarr. ni som blev nyfikna på vad detta handlade om! *ler*)