Fin Frukttarte

frukttarte
FIN FRUKT-TARTE

Gör i god tid och ställ svalt till serveringen.
8-10 personer. 60 minuter.

200 g smör
4 dl vetemjöl
1 dl havregryn
2 msk strösocker
Fyllning:
4-5 dl marsánkräm
färska frukter och bär (till exempel mango, sharon, physalis, papaya, blåbär)
ca 2 dl aprikosmarmelad, utan fruktbitar

Ugnen på 200º
Smält smöret, och blanda med övriga ingredienser till en botten.
Tryck ut degen i en stor pajform. Ca 30 cm Ø
Grädda i mitten av ugnen 20-25 minuter.
Låt svalna helt.
Gör marsánkrämen enligt anvisning på förpackningen. Bre ut den i pajbottnen. Fyll på med frukt och bär. Bre över marmeladen.
Ställ den svalt.

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.