nu är det snart bara en vecka kvar…

…tills jag ska tända mina nya adventsljusstakar!
*<|:-D

"Gåvor till kvinnor
Undvik även här att köpa kläder, men inte för att kvinnor inte gillar kläder. Problemet är storlekar. För det första, kvinnors klädstorlekar betyder ingenting. Anta att du tittar på en klänning och det står att det är storlek 42. Du skulle kunna mäta den klänningen med alla kända mätinstrument och du skulle aldrig hitta något som är 42 någonting stort. Och inte bara det; du skulle heller inte kunna jämföra den med en annan klänning i storlek 42. Och inte bara det ändå, utan risken är stor att du inte kommer att hitta en enda kvinna i hela världen som medger att hon har storlek 42.
Färg är ett annat problem. Kvinnor ser inte färg på samma sätt som män. Anta att en grupp kvinnor är i en färghandel och tittar på ett prov med orange målarfärg. Etiketten på burken kanske visar att det är orange och färgen kan te sig tydligt orange för en man, men kvinnorna kommer inte att använda ordet "orange" för att beskriva den. De kommer att säga saker som: "Den har mycket blått i sig" eller "Den är alldeles för grå". Be mig inte förklara det. Allt jag kan säga är att om en kvinna önskar sig en grön sjal av en man i julklapp, så kommer han att gå ut och köpa en sjal som han tror är grön baserat på hans uppfattning av "grön" som kommer från kritorna i förskolan. Hon kommer att titta på sjalen som om den var täckt av larver, visa den för sina vänner och säga: "Jag önskade mig en grön sjal av Harold och se vad jag fick…" Allihopa skrattar gott åt sjalen och hon lämnar tillbaks den till butiken."
*skratt* Läs mera på denna sidan:
https://www.yttermera.se/godjul/julhandeln/overlever_julhandeln.html

ängel


"Välkommen till Årets dagar. Här berättar vi ingående om årets högtider, helgdagar, traditioner, seder och bruk – när, hur och varför?"
https://www.nordiskamuseet.se/exhibs/aretsdagar/vinter.htm


Publicerat den
Kategoriserat som Moodboard

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.