Trevlig helg / fredagslistan / rösta

Trevlig helg
Bilder: MaryCatherine, AdrianBliss, PetraFisher, alternative.disney

Fredagslistan (på en torsdag)

VECKANS BÄSTA:
”Ingenting kommer någonsin att förändras för våra döttrar eller nästa generation om vi inte lämnar vår osäkerhet bakom oss! Samhället vill att kvinnor ska var osäkra. Titta på affärens hyllor, så många produkter som ska visa kvinnor att det är något fel på dem, att de inte duger som de är. ”-En kvinna som vet sitt värde, hon har höga krav. Hon köper inte saker för att fixa själv. Och hon låter dig inte projicera dina trauman på henne. för hon är inte rädd för att vara ensam.” Dr. Amanda Hanson. Lyssna här the_female_lead

VECKANS CITAT:
”De fruktar en independent person eftersom de inte kan köpa dig, tjäna pengar på dig. Det de har vill du inte ha.” Silvana Imam.

VECKANS ROLIGA:
Varför jag har så ont överallt. Vardagsklantig och glömsk. mammasanningar

VECKANS BUSIGA:
Tech support in different accents. madshadz

VECKANS GLADA:
Caroline Rhea berättar om hur dejting är för henne och hennes vänner nu när de är frånskilda, jämförelse med cyklar! 🙂 YouTube.

VECKANS SKOJ:
Hjärtat och hjärncellen. Adrian Bliss

VECKANS TEAM BEAR:
People won’t ask me what I was wearing when the bear attacked me.” LYSSNARyan Dwire

VECKANS DANS:
Justin Wellington – Iko Iko (My Bestie). montanatucker

VECKANS SÖTA:
Svårt att stå stilla när man hör ”Smalltown Boy” av Bronski Beat från 1984. ”En otroligt hälsosam danstrend har svept över Tik under de senaste dagarna, och det har fått oss att känna oss mycket nostalgiska. De har fått sina föräldrar att ”dansa som de gjorde på 80-talet”, och rörelserna är verkligen imponerande. Trenden, som verkar ha skapats av Tok-användaren Diana Tejada, ser olika medelålders mammor och pappor dansa till 1984 års hitlåt, Small Town Boy av Bronski Beat.” Metro. Kolla här! thefamileighx

VECKANS SKRATT:
Realationer, förväntning (Snövit) och verklighet (Djungelboken) -Hitt’ på nå’t 🙂 alternative.disney

VECKANS TÅRÖGDA:
Kom med bra självförtroende och väl förberedd. Girl power! journeystrength

VECKANS FINA:
Min svärmor har demens och började nyligen glömma mitt namn. Idag, när vi körde till ett möte, vände hon sig plötsligt mot mig vid ett rött ljus i ett ögonblick av klarhet: ”Åh! Medan jag har mitt sinne med mig, måste jag säga tack för att du älskar min pojke. Du borde veta hur mycket jag uppskattar dig. Jag är så glad att se att han har en familj med dig och kärlek i sitt liv. Och jag bara…jag ville bara att du skulle veta.” Jag vet att hon inte kommer ihåg dessa ord i morgon, men de kommer att stanna hos mig för alltid.” / thetravelingwhimsy

VECKANS TOKIGA:
Hämtmat av pappa, rolig pappa. Hämtmat av mamma, lat mamma. Kolla vidare här momlife_comics. marycatherinestarr

VECKANS TV:
Steadicamoperator Anton Tarente som var med i Frankrikes Eurovision-bidrag (Slimane – Mon amour) YouTube.

VECKANS ÖGONGODIS:
”Människan kan uppfatta fler nyanser av grönt än någon annan färg. Innan städer så levde vi i skogen och det var nödvändigt för vår överlevnad att kunna upptäcka saker i grön omgivning. Så om du känner dig nere omge dig själv med grönt för att må bättre.” compassacres

VECKANS KUNSKAP:
”Grammar is the difference between knowing your shit and knowing you’re shit.” the.language.nerds

VECKANS ORD:
Engelska ord som slutar med -ed. 3 types of pronunciation -ED! monsieur_proff

VECKANS POLITIK:
”Att fler barn ska sättas till världen har varit och är fortfarande av stort politiskt intresse.” Även om vi skulle sluta föda nya barn till världen i denna stund skulle problemet kvarstå. Uppenbarligen måste vi nu finna en lösning där jordens resurser ska räcka till den nuvarande befolkningen. Jag tänker att det är ett patriarkalt och kapitalistiskt synsätt på människor som resurser snarare än självändamål som ligger till grund både för den politiskt styrda ökningen av befolkningsmängden som tanken att det mänskliga liv som finns måste decimeras när det utgör ett hot mot kapitalistiska praktiker.” Läs hela inlägget hos Fanny.

DAGENS SAMHÄLLE:
”Omsorg om andra och om den värld vi lever i har varit viktiga och delade värden i de flesta samhällen och politiska traditioner. Vi försöker också lära våra barn ärlighet, att leva som man lär och att luta sig mot vetenskap. Den som inte lever upp till det brukar ställas till svars, särskilt politiker. En miljöminister som målade båten med giftig färg fick det hett om öronen. En kulturminister som inte betalat tv-licens var tvungen att avgå. Nu har något hänt. Det offentliga samtalet håller på att perverteras. En politiker (SD) som beslås med lögn och manipulation kallar det skämt och förväntar sig sympati för att han blivit kränkt av kritiken. Regeringsföreträdare (M) ser genom fingrarna och nöjer sig med en försäkran om att de själva inte kommer att behöva utstå angrepp framgent.” Politiken och det offentliga samtalet framstår som hopplöst. Inget upprör längre. Det absurda eller skamlösa blir förväntat, och normaliserat. Som medborgare ligger det då nära till hands att stänga ner, låta bli att engageras sig. Fokusera på sitt. Eller så börjar man rent av betvivla sitt eget förnuft. Det är reaktioner och känslor som vi känner igen från länder där demokratin aldrig fått fäste – men Sverige är inte ett sådant land. Det är inte läge att ge upp. För att motverka denna negativa spiral behöver vi se och sätta ord på det som händer och säga ifrån. Det är manipulation, gaslighting. Kejsarna är nakna. Gå inte med på förvrängningen av orden! Våga bry dig!” Läs vidare Aftonbladet.

VECKANS SÄMSTA:
”Smutsiga pengar formar högerns klimatpolitik. När Ulf Kristersson var marknadschef och Gunnar Strömmer projektledare tog Timbro emot pengar från oljebolaget Exxon Mobil för att sprida desinformation i klimatdebatten. ”Det finns ingen annan anledning för Exxon att ge Timbro pengar förutom att försöka påverka politiken och den allmänna opinionen.” ETC.

VECKANS WTF:
”Ingen kan faktiskt säga att man inte visste. Alla visste. De anonyma kontona. Trollfabriken. Hatet som piskas upp. Det vulgära språkbruket som passerar alla gränser. Avhumaniseringen av meningsmotståndare. Nedmonteringen av fri press och oberoende domstolar i närliggande europeiska länder, kvinnors rättigheter? ”Det som nu uppdagats i TV4:s Kalla Fakta är inget som kan förvåna någon. Vi är många som lyft detta i flera år. Berättat om metoderna som högerpopulistiska krafter använder för att splittra och destabilisera demokratier världen över, även här hemma. Till och med deras så kallade ”försvar” nu följer ett internationellt mönster.” Läs hela här: Annie Lööf.

VECKANS KLIMAT:
”Men bevisa det då genom att själv utgöra ett alternativ, istället för att bara stå vid sidlinjen och kritisera den som i alla fall försöker. Skulle någon visa upp ett bevisat effektivt sätt att driva klimatfrågan på kommer garanterat många aktivister att byta spår och följa efter. Målet med aktivismen är ju förändring, inte att få utöva aktivismen i sig.” Läs hos Maria Soxbo.

VECKANS MILJÖ:
Att vi sakta blir sjuka av PFAS och andra miljögifter är väl inte så konstigt. Att antibiotika och även annan medicin påverkar tarmfloran är heller ingen nyhet. Till exempel ”Ny forskning visar att spädbarn som har störningar i tarmens bakterieflora har en ökad risk att senare få en neuropsykiatrisk diagnos.Kurera.
”Läkemedel kommer till vattenmiljön främst via avloppsreningsverken. Bara en handfull av Sveriges över tusen avloppsreningsverk kan idag rena bort läkemedel. Även mikroplaster och andra miljöskadliga ämnen, som PFAS, finns i avloppsvatten och kan inte renas bort.” Naturskyddsföreningen

VECKANS FEMINISM:
”Jag hörde en statistik som visade att kvinnor bara var fysiskt attraherade av 4% av alla män.” Det är troligen sant. Förr var kvinnor mer selektiva med vilka de ville skaffa barn med. Omkring 60% av männen blev aldrig valda. (Så männen skapade ett patriarkat för att garantera dem en kvinna via giftermål med mera?) womensrights_news

VECKANS SYSTERSKAP:
Mödraskap ska vara ett val! Det ska inte vara ett krav, inte heller en konsekvens!

VECKANS LIV:
Varför lever vi i ett samhälle där så många mår dåligt och inte passar in? Vi skulle behöva lägga om vår livsstil för att behålla hälsan och förståndet. Det är inte oss det är fel på, det är samhället. Klokt inlägg av Linda ett_enklare_liv

VECKANS KAMP:
”Dom grundläggande värdena Demokrati och Rättvisa, Yttrande och Tryckfrihet, Fred och Frihet. Älskade medmänniskor. Låt oss värna om att detta inte missbrukas. Låt oss påminna varandra om att detta INTE är en självklarhet och inget att ta för givet för evigt. Låt oss ta varje fight när krafter vill ta det ifrån oss. Låt INGEN missbruka detta för syften som går EMOT demokratin och allas lika värde. Låt oss sända en tanke till alla dom som lever i skuggan av diktaturer och konflikter.” Läs hos Eva Röse missevarose

VECKANS RÅD:
Glöm nu inte att gå och rösta på söndag. För om du inte använder din röst kommer någon att använda din tystnad!

VECKANS INSIKT:
Läskig tanke… om folk snart inte vet hur riktiga människor låter. Precis som att de inte vet hur riktiga människor ser ut längre. Vi ser för mycket bilder med filter och redigeringar och för många människor med smink och diverse korrigeringar… VardagensMysterium.

VECKANS HÄLSA:
”Så kan du rena och stödja lymfsystemet:
Lymfmassage Torrborstning Motion Djupandning Basta Duscha varmt/kallt Varma bad (Genom att tillsätta Epsomsalt blir badet ännu mer effektivt.) Örter (Örter så som maskros, astragalus, echinacea och ringblomma, är exempel på örter som länge använts traditionellt för att rena lymfan så att avfallet lättare kan lämna kroppen. Dessa örter, speciellt maskros hjälper även till att driva ut överskottsvätska som lagrats i kroppen.) Hälsosam kost Vatten Äppelcidervinäger.” Läs mer här Bodystore.

VECKANS KVINNOHÄLSA:
”Om man hade gjort sitt jobb på djupet och pratat med patienterna i holistisk hälsa, dvs hur in/fertilitet väldigt ofta är en reflektion av kost-, rörelse-, och sömnvanor, plus den stress och mängd gifter + mediciner de flesta västerländska kvinnor är marinerade i. Jag förstår att det är ett samtal som är svårt att ha med gemene person, och det är ju inte heller det patienten önskar sig när de väl sitter på kliniken. Men att bara sälja på folk försök efter försök, utan att varken utbilda patienten eller intressera sig för VARFÖR hon/de har fertilitetsproblem, förefaller mig bara girigt och ohederligt.” vulverinekoos

VECKANS ÖVNING:
Rörlighetsträning för tår, fötter och knän. petrafishermovement

VECKANS BOK:
”I decennier har vissa läkare sagt till kvinnor att hjärndimma, sömnlöshet och humörsvängningar de upplever i mitten av livet är ”allt i deras huvuden”. Nu visar framväxande hjärnforskning att de har rätt – men inte för att kvinnor inbillar sig det. Hjärnavbildningsstudier av kvinnor – utförda före, under och efter klimakteriet – avslöjar dramatiska fysiska förändringar i struktur, anslutning och energimetabolism. Dessa förändringar är inte bara synliga på skanningarna, utan många kvinnor kan också känna dem, säger Lisa Mosconi, en neuroforskare och författare till boken ”Menopaushjärnan.” washingtonpost och YouTube.

VECKANS FUNDERARE:
”My friend was explaining to her mom what spilling the tea meant and her mom responded with “you have to remember that tea stains, so be careful where you spill” and that’s honestly one of the wisest things I’ve ever heard.” Kens.

VECKANS UTROPSTECKEN:
Saker jag önskar att jag visste när jag var 19. jenlatch

VECKANS FUNDERING:
”Jag behöver barnomsorg för att göra mitt jobb lika mycket som jag behöver en väg eller bro för att komma till jobbet. Om du inte tycker att barn- och äldreomsorg är infrastruktur, tvivlar jag på att du någonsin har behövt ta hand om någon annan i ditt liv.” Craig Frizzell

VECKANS BARN:
Denna lappen på dörren till mammas rum: Mamma är i möte. Gå inte in! Svaret på din fråga kan finnas här: Den ligger på övervåningen. Den är i tvättkorgen. Nej, jag vet inte vad vi ska ha till middag. Nej. I ditt sovrum. En frukt. 🙂 craftyfun_com

VECKANS FÖRÄLDRASKAP:
”Låt oss alltid prioritera mental hälsa. Vi kan ge våra barn möjlighet att veta att de kan åstadkomma saker självständigt, samtidigt som vi påminner dem om att behöva hjälp inte betyder att de är otillräckliga eller svaga.” kristinakuzmic

VECKANS KLOKA:
Låt inte slutet av ett kapitel bli slutet på din bok. Vänd sida och börja på någonting nytt! jayshetty

VECKANS TÄNKVÄRDA:
Våra hjärnvågor synkroniseras inte bara när vi ”klickar” eller ”vibbar” med, utan: våra hjärtan synkroniseras när vi gör musik eller går tillsammans. våra ögon läser varandras rörelser som ett språk i oklanderlig grad samtidigt som våra hjärnor skapar spegelneuronerna för varandras rörelser, vilket gör att vi kan härma dem. I förhistoriska sammanhang är detta verkligen vackert och vettigt. Det stöder helt en övergripande teori om att människor tillhör, trivs och fungerar som bäst i små grupper, inte i storskaliga civilisationer.” Kolla här ancestralhabits

VECKANS TANKESÄTT:
Bekymra dig inte för att bli gammal, utan för att tänka gammalt.

VECKANS FÖRÄNDRING:
Att ta beslut i ett förhållande. -Du tar ansvar för att göra alla de stora besluten och jag för de små. Och det har aldrig varit några stora beslut. Han frågar mig om detta är ett stort beslut och jag säger -Nej, det är ett litet. -Okej, jag släpper det. 🙂 Lyssna på detta söta par ewomennetwork

VECKANS TANKE:
”Vi lyssnar inte alltid på vad människor säger, vi föreställer oss vad de menar.” byron.katie

VECKANS VISDOM:
Att förlåta är inte att glömma, det är att minnas utan att känna ilska.

VECKANS RÅD:
Sommaren är inte en att-göra lista som ska bockas av. Sommaren är en årstid som ska upplevas! ett_enklare_liv

VECKANS KÄNSLA:
Att läka är inte att uppnå någonting utanför dig själv. Att läka handlar om att återvända till ditt inre ursprungliga jag. selfcareisajourney

VECKANS INSPIRATION:
Din dagliga dos av Oxytocin (kärlekshormon):
Ge komplimanger, lyssna på lugn musik, ge en kram, få en massage, umgås med andra.
Din dagliga dos av Dopamin (belöningshormon):
Slutför dina projekt, lär dig något nytt, skriv listor, ta en tupplur, uppskatta dina framsteg!
Din dagliga dos av Serotonin (stabiliserar humöret):
Meditera, vistas i solen, var ute i naturen, duscha kallt, yoga.
Din dagliga dos av Endorfin (naturliga smärtstillande):
Motionera, skratta, hjälp andra. andas djupt, var kreativ.

Dagens låt: Taylor Swift – But Daddy I love him

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.