Sydney / Australien / resan

Foto: Nilla Tankebubblor. Sydney maj 2024.

Idag kom vi hem från Sydney. Vi har varit där i tre veckor. Dottern har ju varit där och pluggat. Nu var det dags för henne att komma hem. Så vi åkte hem med samma flyg. Det passade bra att vi kom och hjälpte henne att få hem resväskorna. 🙂 Vi har haft en utmärkt guide till Sydney i henne (och hennes pojkvän som är uppvuxen i staden). Vilken underbar vistelse vi har haft med många upplevelser!

Tillsammans igen efter 1 år och 9 månader.

Vädret har varit väldigt växlande. Det är senhöst i Australien nu. Första veckan regnade det varje dag, men inte hela dagen. Det har blåst en hel del. Temperaturen har varit omkring 15-20 grader i luften och 20-22 i vattnet. Vi har kunnat bada! (Mer om det i följande blogg-inlägg.)

Flygplanet var stort. Flygplatsen i Dubai var jättestor.

Vi flög från Köpenhamn via Dubai till Sydney. Den första flygresan tog ca 6½ timme och den andra resan tog ca 14 timmar. Det är inte lätt för mig att sova sittandes. Lite sov jag, bättre på hemresan än dit. Man får vila så gott man kan. När det är natt så tänds lampor i taket som en stjärnhimmel. På Emirates så finns det tre kameror på flygplanet som visar hur det ser ut utanför. På bilden ner till höger ser man över flygplanet. I bakgrunden ser man den långa flygplatsen som ett långt ovalt rör.

Vi bodde i en lägenhet vid Bondi Beach.

Vi hyrde en lägenhet via Airbnb. Den var fin och låg nära stranden. ”Bondi Beach är en populär badstrand belägen i förorten Bondi Beach i östra Sydney, Australien. Stranden är ungefär 800 meter lång. Bondi Beach är Australiens mest berömda strand och har så varit sedan 1880-talet.” Det går lätt att ta sig med buss 333 från Bondi till Circular Quay i City. Det du behöver göra för att åka buss är ”Tap on and tap off every time” alltså blippa ditt betalkort när går går på och innan du går av bussen (på tåg och spårvagnar gör man det på plattformen).

4 kommentarer

  1. Jag gissade att det var detta som var anledningen till ditt lilla uppehåll! Underbara strandbilder, lätt att förlora sig i allt det vackra. Vilket äventyr!

    1. Jag är verkligen glad för att denna anledningen dök upp, att få en chans att åka på en sådan resa.
      och för dottern är det nog så att hon kommer att återse Sydney 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.