Kvinnor / systerskap / jämställdhet

Bilder via Pinterest.

”Kvinnor kan gör allt som män kan göra.” ELLER så tänker vi så här istället: Män är inte standard för storhet och rättfärdighet som kvinnor ska leva upp till. Vi har inte männen som måttstock. Kvinnor kan göra allt som de själva VILL göra. Tanzeela womensrights_news

”Tacksamhet till alla kvinnor som inte dolt föraktar eller försöker sabotera för sina medsystrar. Det är bättre att fokusera kraften på att skapa en trygg miljö där det finns plats för alla att vara sig själva. Förändring inifrån och ut.” / medvetenhet och demokrati via Cissi.

”Vi lever i ett patriarkat och det går inte att komma undan. Vi kan bara kämpa för att ta hand om oss själva så bra som möjligt efter de förutsättningar som ges. (Vi kan inte lägga tid på att förändra män som inte vill släppa taget om sin makt och sina privilegier.)
”Vi kan inte bara välja feminism som man väljer en livsstil. Vi kan inte välja att leva utan patriarkatets förtryck. Det funkar tyvärr inte så, för det genomsyrar hela samhället. Vi föds in i detta patriarkat. Ingen orkar kämpa precis hela tiden, man man ju leva sitt liv samtidigt. Var snäll, ge din medsyster lite uppskattning.”
Vi är feminister för att vi erkänner patriarkatets existens. Vi behöver vara många för att kunna få förändring. Vi vill förändra! Ju fler kvinnor som hjälper varandra desto större chans att även du själv blir hjälpt. Systerskap.

”Om vi ger kvinnor möjlighet att arbeta utanför huset utan att förvänta sig att män ska arbeta inne i huset, då ger vi inte kvinnor makt. Det är att utnyttja dem.” / Farida D. via womensrights_news

”Manstillvänd Jämställdhet” Ta till exempel det jämställda föräldraskapet där det anses ligga i allas intresse att ”båda föräldrarna” ska ha lika mycket tid med och inflytande över barnet. Som ett resultat av denna logik delas numera barnbidraget ut lika till mamman och pappan per automatik, trots att mammor i regel har lägre inkomst och dessutom ofta står för fler av de utgifter som finns kring barnet. Detta är ett väldigt konkret exempel på hur ”jämställdhet” används för att driva igenom förändringar som inte alls ligger i kvinnors intresse.” Läs vidare hos Fanny.

”Män behöver inte välja; de kan både ha kakan och äta den. Män som blir pappor måste inte göra avkall på andra saker de tycker är viktiga på samma sätt. Det är inte de som betalar det nya livet med sina kroppar (ett pris som blir onödigt högt på grund av dålig eftervård), det är inte de som tar huvudansvaret för barnet och gör merparten av det obetalda arbete som är relaterat till det. De kan till och med strunta i sina barn men ändå kräva rätten att bestämma över var de ska bo, vilken skola de ska gå i, om de ska åka utomlands eller inte osv. Männen behöver inte välja mellan sin egen frihet och den njutning som finns i att ha en familj. Män behöver inte ”stå sitt kast”. LÄS HELA detta inlägg om det egna valet hos Fanny Åström!

”Den ultimata kvinnosaksfrågan: Att kvinnor förlorar i rådande löne-, pensions- och försäkringssystem för att MODERSKAPET inte värdesätts.” / Vulverine

Publicerat den
Kategoriserat som Allmänt

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.