Selfie / shopping / handla kläder

Bild: Nilla Tankebubblor 2006. Generalen.

Idag kommer ett inlägg om shopping. Selfie från Klimakteriehäxan.

 1. Handla med eller utan inköpslista?
  När det gäller att handla mat så blir det oftast på Ica och då använder vi inköpslistan som finns i appen, som sedan dyker upp i scannern där allt sorteras i ordning efter hur butiken ser ut. Du kan använda mobilens kamera för att scanna av streckkoden på varor du vill lägga till i inköpslistan. Du kan se och checka av dina listor när du självscannar. Inköpslistan sorteras efter kategori och butik. Mat handlas alltså med lista men bara för det så kan det ju fortfarande bli spontanköp 🙂 Jag skriver gärna listor för hand också till det mesta jag ska göra eller handla.
 2. Den sortens vara handlar jag på nätet:
  Det jag inte hittar i butikerna. Ibland kan jag hitta saker på butikens hemsida som jag sedan beställer för att hämta i butiken t ex Lindex och Cervera. Eller så vill jag handla från butiker som inte finns i närheten. Det blir mest kläder, träningskläder, hudvård, foton.
 3. Den sortens vara handlar jag i fysisk butik:
  Jag shoppar helst i butik. Jag gillar att titta och känna och prova och prata. Jag handlar gärna i butikerna men ibland räcker utbudet inte till. Jag vill ha något lite unikare och ovanligare.
 4. Så betalar jag för mina köp:
  Jag använder Klarna för näthandel. I fysiska butiker betalar jag med kort. Det var länge sedan jag besökte en uttagsautomat.
 5. Den nedlagda butiken saknar jag ofta:
  Jag saknar en hel del klädbutiker och inredningsbutiker. Gärna sådana som inte tillhör de stora kedjorna.
 6. Den onödiga varan slinker ofta med hem:
  Godis är onödigt men gott.
Publicerat den
Kategoriserat som Allmänt

8 kommentarer

 1. har scannat själv och betalat själv med kort, förmodligen ett par decennier, först på coop, nu i de flesta affärer, smidigt. Behöver ingen inköpslista, minnesträning Pausar Klarna.

 2. jag handlar gärna i butik. och gärna över disk. tyvärr har vår bokhandel lagt ner så böcker köper en på nätet. tycker att Klarna fungerar bra. och kort och swish blir det i affärerna. och godis

 3. Du är en helt ny bekantskap för mig och tusen tack för titt-in hos mig:-)
  Vi har rätt så lika shoppingvanor konstaterar jag glatt, då du är bra mycket yngre än jag;-)
  Jag är också ett ICA-fan, men använder inga inköpslistor. Älskade deras utskick för ”ICA-vanor 2023” som jag fick som stammis. Så jag skrattade. Antar att du också fick det mejlet.
  Klarna har jag aldrig använt, vissa klädbutiker saknar jag också och jag frossar bara i ”salta” godis. Lika onyttigt som söta diton antar jag;-)

  1. Tack! Jag blev genast nyfiken på Ica-året! Det blev lite märkligt. Det visar sig att jag mest sticker till närbutiken för att köpa mörk choklad 🙂 och mjölk och tydligen kiwi. Det är nämligen mest min man som handlar eller så handlar vi tillsammans men då med hans Ica-kort. (Vi har gemensamt Ica-konto men varsitt kort.) Jag ska be honom visa hur hans summering blev! 🙂

 4. Vi har bara stora klädkedjor kvar i Falun och även de lägger ner, två senaste månaden. Den enda jag gillar av dem som är kvar är Indiska som har en del snyggt till en tant.
  Det är smidigt att handla matvaror med hjälp av Icas app. Min familj gör så, men jag har ingen bil och ingen butik i närheten så jag handlar på Willys som inte har något sådant system. Men i ett ensamhushåll blir det inte så långa listor…

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.