Trevlig helg / fredagslistan / novent

Trevlig helg
Bild: Granit från 2020.

Fredagslistan

VECKANS BÄSTA:
Helena Lyth skriver så här: ”Att omfamna novent är att göra sådant, äta sådant, uppleva sådant som är nästan-jul. En tid bara för dig. Julen handlar mycket om att träffa nära och kära, resa långt för att träffa släkten samt att hela december är fyllt med julbord med kollegor, adventsfikor, glöggmys, skolavslutningar, aktivitetsuppvisningar. Det är ett himla sjå att hinna allt och samtidigt hinna njuta av denna fina tid. Novent kom som en lisa för själen där du kan göra allt du egentligen vill i december men inte hinner p g a ovan. I november kan du få ha din mysigaste tid, bara för dig själv.” – Bra tycker jag. Mys-november behövs!

VECKANS GLADA:
Kolla på dessa frukt-soffor! Vattenmelon och kokosnöt blev mina favoriter. Dina Dennaoui lulumoonowlbooks

VECKANS SÖTA:
Jag är en sådan person som skulle kunna starta om en låt bara för att jag blev distraherad, och inte kunde uppskatta låten tillräckligt mycket. iheartintelligence

VECKANS FINA:
Sugar Plum Fairy by Tchaikovsky – GlassDuo LIVE (glass harp). YouTube.
Brandmän lyfter upp och bär människor. sou.fisioterapeuta

VECKANS SKRATT:
Min tyska mamma när hon hjälper mig att flytta.” 🙂 lau_ramoso
Finska Nyheter med Jörgen Mörnbäck. YouTube.

VECKANS ROLIGA:
Är det inlagd gurka eller picklad? 🙂 klockrenkommentar
Dags att rensa garderoben? korsstygnstourrettes

VECKANS TÅRÖGDA:
En liten historia om Halloween, pojken och allt godis. matteicheldinger

VECKANS TV:
Den sista säsongen kommer att släppas i två delar, med de fyra första avsnitten med premiär den 16 november och de sista sex avsnitten den 14 december. The Crown Netflix.

MERA TV:
Allt för Sverige SVT. Mauri – vad hände sen? TV4. Fråga Lund SVT. På Spåret SVT. Carina Bergfeldt SVT. Doobidoo SVT. Saknad, aldrig glömd SVT. Så mycket bättre TV4. Vem bor här? SVT. Historien om Sverige SVT.

VECKANS TOKIGA:
”Och tänk så mycket tid man kunde spara och så många stordåd man kunde uträtta om man bara fick släppa tankarna på sig själv lite grann?” Ful-skräcken. Underbara Clara.

VECKANS FUNDERING:
Här har vi kvinnor något att jobba med. Att lära oss strunta i hur vårt utseende uppfattas av andra. -Är verkligheten en värld där man behöver operera sig för att duga? Den som tror att skönhetsoperationer är en lätt lösning misstar sig. Finns det någon nu för tiden, speciellt unga, som vet hur en helt naturlig människa ser ut? Vi ser dem sällan på TV för där har alla blekt tänderna, färgat håret, sminkat sig och även gjort skönhetsoperationer.

VECKANS MILJÖ:
”Allt som ska växa, och bli mer, fast både vi och den mår sämre och sämre. Vi saknar nyckeltal för den hållbara framgången. Vi säger att BNP återger ett lands välstånd, men varför heter det ens välstånd när varken vi eller planeten mår särskilt väl?sarawimmercranz

VECKANS SYSTERSKAP:
”Ja hur vet man? Är livströttheten klimakteriet? Är det den hundra år gamla idén att man ska jobba 5 dagar och vara ledig 2 istället för tvärtom? Är det mannen, barnen, chefen eller grannen som kissar på natten så det smäller i porslinet? Eller är det bara det att man levt ett helt halvt liv och inte hunnit hämta andan eftersom någon alltid skriker MAMMAAAA?
Och vad ska man göra åt det?
Byta liv? Byta karl? Klippa lugg? Skaffa pessar och bettskena och försöka att inte blanda ihop dem när man är för trött? Sätta sig utanför riksdagen med plakatet Fridays for framfall?
Allt samhällets fel. Allt är mitt ansvar. Det går inte ihop.
Man springer till bussen men orkar inte motionera. Besöker lådvinet istället för grannen.
Försöker bota hjärntröttheten med en universitetskurs i neurologi.
Ingen ska säga åt mig hur jag ska göra. Alla ska ta hand om mig. Att lägga sig 8 timmar innan man ska upp är svårare än att kolonialisera Mars. Och när ska AI egentligen lösa livspusslet?
Tur för dem att vi är för trötta för att göra revolution…” / Karin Adelsköld.

VECKANS HÄLSA:
”Undvik hemorrojder. Hitta din optimala toalettställning, där du inte behöver anstränga dig och ta i. Placera händerna på magen och slappna av magen framåt. Du bör känna hur avslappnande bukvägg hjälper till att slappna av dina bäckenbottenmuskler. Detta är din ”stora mage”-position. Behåll din ”stora mage”-position och ta ett djupt, långsamt andetag. När du blåser ut, tänk på att blåsa in i magen. Spänn försiktigt dina magmuskler UTAN att dra naveln mot ryggraden. Detta är din ”hårda mage”-position. När du andas, tänk på att slappna av, förlänga och öppna bäckenbotten.” Läs vidare här thewomancenter och hellotushy.

VECKANS ÖVNING:
”Om du sitter mycket under dagen. Prova denna Allrounder-rörelse för att förbättra rörligheten för fotleder, höfter och axlar! Jag rekommenderar att du gör 3 omgångar på 60 sekunder.” coachgreen.pt

VECKANS INSTAGRAM-TIPS:
Puta med arslet! Rak rygg, böj i höften. Knäböj och marklyft. isaknyqvist
Och ett annat bra tips är smertefri_med_rune

VECKANS FÖRÄNDRING:
Alternativet är ”randiga dagar”, vilket innebär att du strukturerar dina dagar så att du ständigt växlar mellan aktivitet och återhämtning. Vad som är återhämtning beror på vilken del av dig som är tröttast just nu. Om du ansträngt kroppen behöver du fysisk vila: sitta ner, sträcka ut dig, äta, dricka. Om du ansträngt knoppen (analyserat, planerat, varit i stökiga miljöer) så är det hjärnan som behöver stillhet genom tystnad, meditation, stillsamt pyssel, en promenad, musik eller annat rofyllt. (Mobilen är dock ingen bra hjärnvila.) Giorgio Grossi.

VECKANS KLOKA:
”Din hjärna letar alltid efter bevis för att bekräfta vad du har sagt till den. Så om du hela tiden tänker ”Saker är alltid skit och ingenting fungerar för mig.” kommer din hjärna att plocka ut allt i ditt liv som förstärker det…
Det är därför, när folk börjar säga saker som ”Jag vet att jag kan bli bättre än så här”, som din hjärna kommer att börja leta efter bevis för att det är sant. Det är en bekräftelsebias och den behöver inte bottna i negativitet. Din hjärna kommer att börja välja de saker som är bra och som visar det bra i livet istället.” TikTok.

VECKANS TÄNKVÄRDA:
När vi undviker jobbiga samtal, byter vi kortsiktigt obehag mot långsiktiga problem. thirdeyethoughts

VECKANS TANKESÄTT:
”Kärlek är det ultimata receptet för ett hälsosamt liv. Visste du att kärlek kan aktivera ditt epigenom, påverka dina gener och ditt allmänna välbefinnande? Otrolig visdom från den lysande drmarkhyman om vetenskapen bakom kärlek och dess helande kraft. Det är mer än bara en känsla; det är en biologisk process!” lewishowes

VECKANS TANKE:
Är vi gifta eller är vi bara som rumskompisar?

VECKANS KÄNSLA:
Att tillbringa tid med rätt person känns som en semester från världen.

Dagens låt: Taylor Swift – epiphany

Publicerat den
Kategoriserat som Fredagslistan

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.