Döstädning – ingen sorglig historia

Bild: Katarina, Ella och Johan.

Boken Döstädning: ingen sorglig historia (från 2018) av Margareta Magnusson blev reality-serie (i år 2023). Producent för The gentle art of Swedish death cleaning är den amerikanska komikern Amy Poehler. Bonniers.

”Margareta tipsar om vilka ägodelar du lätt kan bli av med (oanvända kläder, oönskade presenter, fler tallrikar än du någonsin skulle använda) och vilka du kanske vill behålla (fotografier, kärleksbrev, några av dina barns konstprojekt). Margareta gräver ner sig i sin avlidne makes verktygsbod och sin egen hemliga låda med laster, och introducerar ett roligt element i en potentiellt skrämmande uppgift. Längs vägen får läsarna en inblick i hennes liv i Sverige, och blir också mer bekväma med tanken på att släppa taget.” The Gentle Art of Swedish Death Cleaning: How to Free Yourself and Your Family from a Lifetime of Clutter. Adlibris.

”Based on the Swedish practice of döstädning, where people get rid of unnecessary belongings and put their homes in order.” IMDb.
Berättarröst är Amy Poehler. Psykolog Katarina Blom, organisatör Ella Engström och inredaren Johan Svenson.

Idag har jag sett det första avsnittet av Den svenska konsten att döstädaSVT. Vilket helt underbart program! 🙂 Se det!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.