Trevlig helg / fredagslistan / Midsommar

Trevlig helg
Foto: Nilla Tankebubblor 2013.

Fredagslistan

VECKANS BÄSTA:
You deserve a your laugh is my favorite sound kind of person in your life.
You deserve a wake up, we’re going on an adventure kind of person in your life.
You deserve a I believe in you kind of person in your life.
You deserve a did you get home okay kind of person in your life.

VECKANS SKRATT:
-Show me your boobs and I’ll give you a bottle of wine! 🙂 heidi_ann_devito

VECKANS LÄRDOM:
Det finns myggjackor! 🙂

VECKANS FUNDERING:
Apropå att lägga Midsommarfirandet på en rimlig nivå. Lojsans midsommarfirande – för 7 000 kronor per person. Aftonbladet.

VECKANS TV:
…And just like that på HBO max. Jag såg de första två avsnitten igår.

VECKANS ORD:
Själva begreppet ”bubble hopping” kommer från en amerikansk ingenjör vid namn Max Hawkins. ”Hur man ser saker ur andras perspektiv och överskrider gränser mellan grupper av människor som har svårt att förstå varandra. Genom att praktisera bubbelhoppande kan folk lära sig att bli intellektuellt ödmjuka och att använda sin empatiska förmåga för att förstå människor som har en helt annan världsbild.” Motivation.

VECKANS BOK:
”Att vara en bubbelhoppare är i mångt och mycket en inställning. Ett förhållningssätt till livet. En nyfikenhet på andra. En önskan om att utvecklas och bredda sina egna och andras perspektiv. Att bubbelhoppa handlar om att lämna sin egen bubbla och möta någon från en annan. Att vara en bubbelhoppare är i mångt och mycket en inställning. Ett förhållningssätt till livet. En nyfikenhet på andra. En önskan om att utvecklas och bredda sina egna och andras perspektiv.” Volante.

VECKANS SÄMSTA:
”Från och med den 1 juli höjs statsrådens arvoden med 3,8 procent, efter ett beslut vid Statsrådsarvodesnämnden. Det innebär att arvodet för statsministern som hittills legat på 184 000 kronor i månaden höjs till 191 000 kronor per månad. Månadsarvodet för övriga ministrar ökar från 145 000 kronor, till 150 500 kronor. – Rimligt?? Aftonbladet.

VECKANS MILJÖ:
”En gång i tiden var stranden i Accra en plats där havssköldpaddorna la sina ägg. Nu är det en kyrkogård för dina ”återvunna” plagg. Genom att sätta airtags (sändare som är lika stora som gamla femkronor) har de lyckats följa klädesplaggens resa från återvinningsboxarna i Stockholm till en strand i Accra (Ghana i Afrika). Vi kan inte tro på evig tillväxt på en planet där jordens resurser är ändliga. Dessutom försvinner ingenting av det vi slänger. Det hamnar bara någon annanstans, blir något annat, förvandlas till någon annans problem.” Aftonbladet.

VECKANS POLITIK:
”Bara förra året beräknas 2062 flyktingar ha dött på Medelhavet. Vårt älskade turisthav är inget annat än en massgrav. En grav för människor som lider så svårt att de riskerar sitt liv över havet för att alternativet är värre. Kanske är det så svårt att relatera till, att det blir lättare att känna empati med miljardärerna i den försvunna ubåten?” Aftonbladet.

VECKANS FEMINISM:
”Hör ni alla duktiga, ogifta flickor. När ni plockar era sju sorters blommor och lägger under kudden för att drömma ikväll. Se till att drömma om mål, framgångsrika karriärer, självständighet, fuck-offkapital på banken, upprättelser, djupa vänskaper, stora insikter, personlig utveckling, resor ni vill göra och vinster ni vill vinna. Att endast drömma om vem du ska gifta dig med är att sätta ribban så sorgligt lågt för dig själv. Gör inte det. Dröm stort, vakna och omsätt drömmen till verklighet istället”! / Fi Lindfors

VECKANS CITAT:
”Kapitalismen är mannens tarvliga substitut för moderskapet.” / Fanny

VECKANS HÄLSA:
De nya nordiska näringsrekommendationerna:
”Begränsat intag av rött kött och fågel.
Rött kött: 350g/vecka av hälsoskäl, men betydligt mindre av miljöskäl.
Processat kött och fågelkött, som exempelvis korv, bacon och skinka: Så lågt intag som möjligt.
Minimalt intag av processat kött, alkohol och processade livsmedel som innehåller stora mängder av fett, salt och socker.
Alkohol: Alla ska undvika alkoholintag, vid konsumtion ska den hållas mycket låg. Barn, ungdomar och gravida kvinnor ska helt avstå alkohol.” SVT

VECKANS HÄLSA:
”Lättare åkommor som vi tidigare tog hand om på egen hand söker vi i dag vård för, det menar ansvariga på flera vårdcentraler som svarat på en enkät som SVT Nyheter gjort. Flera anser att möjligheten att söka vård digitalt har lett till en problematisk förskjutning i människors förväntan på vad vården kan och bör erbjuda.” ”Vi har en utmaning i att möta en generation som inte verkar ha fått med sig egenvård i sin uppväxt och som söker för minsta åkomma.” SVT.

VECKANS TANKE:
”att finländare är lyckliga är för att de har så låga förväntningar på livet. Om allt sedan fungerar någorlunda okej är det en positiv överraskning.” Aftonbladet.

VECKANS INSIKT:
”Du är den enda personen som är ansvarig för din egen lycka. När du inser detta bönar du inte längre andra att skapa en värld för dig baserat på dina egna behov. Du söker inte deras validering stup i ett, och inte heller vill du att de ska rädda dig från dina sorger.
Faktum är att du har lärt dig att det är bättre att rädda dig själv. Detta gör dig starkare och djärvare. Du klandrar inte andra för din egen smärta och du lägger agget åt sidan. Du är modig nog att bota din egen sorg och fortsätter att lära dig av dina misstag.
Det är dock inte lätt att nå denna nivå av acceptans och engagemang för sig själv. Detta eftersom vi alla i allmänhet har svårt att förstå att ingen är skyldig att göra oss lyckliga.” UtforskaSinnet.

VECKANS VISDOM:
”Våra tankar blir till mönster. Tänk om de bygger på felprogrammering av tankar som grundar sig på bristfälliga antaganden eller som formats utifrån alltför ensidigt negativa och kritiska värderingar.” Tänk om vi faktiskt kan ändra våra tankemönster och skapa ett bättre liv för oss själva. Tänk om det är vi själva som skapar vår lycka… och olycka.” Motivation.

VECKANS KLOKA:
Det är omöjligt att känna sig olycklig samtidigt som du är fylld av tacksamhet”
– Kay Pollak

VECKANS KÄNSLA:
Om jag känner mig ensam och utanför, så är det jag själv som har skapat den situationen… Om jag känner mig deppig så tänker jag att jag får skylla mig själv, det är mitt eget fel. Det är bara jag själv som kan göra någonting åt min situation. …och då blir jag ännu mera deppig…

VECKANS TANKESÄTT:
En trevlig helg är inte bara något man får hur som helst, man får skapa sig den själv. Skapa sin egen lycka!

Dagens låt: Dua Lipa – Dance the night
Dagens låt: Ava Max – Dancing’s done

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.