Trevlig helg / fredagslistan / ödmjuk

Trevlig helg

Fredagslistan

VECKANS BÄSTA:
”Att vara envis och stå upp för sin sak är många gånger bra men ibland behöver man kanske göra tvärtom. Att istället backa och ödmjuka sig. Att våga vara svag och mjuk. Att ha rätt är inte det viktigaste, man kan backa även om man tycker att den andre har tokfel.” Läs hela denna tänkvärda text att ödmjuka sig hos Hanna.

VECKANS KLOKA:
”Beautiful souls recognize beautiful souls. Keep being genuine. Your people will find you.”

VECKANS TV:
Jag har precis börjat att lyssna lite på årets Eurovision-låtar på Spotify. Sverige ligger bra till. Och Finland, Danmark, Storbritannien, Australien,

VECKANS UTROPSTECKEN:
Floor Jansen (from Nightwish) and Henk Poort – Phantom Of The Opera

VECKANS SAMHÄLLE:
”Eftersom så många män tydligen har sexsomnia och rätten gång på gång – utan att ifrågasätta det – friar männen… ”Välkommen till Sverige! Här är det i stort sett straff-fritt att våldta en kvinna. Och om du gör det och sen hävdar att du sov, ja men då är det klart att du ska få ersättning för lidandet det inneburit. Välkommen till Sverige – det land i världen där flest män verkar våldta i sömnen.” Läs hela texten hos Nina Rungs.

VECKANS SÄMSTA:
”Kvinnan i 30-årsåldern misstänks ha mördats framför sina barn – med ett 30-tal knivhugg. Syftet var att bevara familjens heder, enligt åklagaren. I förundersökningen finns också uppgifter om att kvinnan ville ansöka om skilsmässa innan dådet.” Denna rubrik, Expressen, borde bytas ut! Istället skulle det stå ” Man 50 misstänks ha mördat framför sina barn”! …Ännu en man har valt att mörda en kvinna för att hon vill något annat. Vill leva sitt liv. Vill vara fri. Två barn som inte någonsin igen får träffa sin mamma. Allt för en man som inte klarar av att hantera en kvinnas rätt till ett eget liv. Läs hos Huskurage.

VECKANS POLITIK:
”Människorna här lever i limbo – de får inte stanna i Sverige, men kan inte heller utvisas. De har alla fått avslag på sina asylansökningar. Men av olika skäl är de ändå kvar här, till exempel för att deras länder inte tar emot dem. Många saknar pass. En del finns inte i några register överhuvudtaget. Utredningarna av de fallen kan pågå i åratal”… Läs om ”Limbolandet” i Aftonbladet.

VECKANS CITAT:
”When I’m feeling a little unhinged, I like to remind myself that whole western psychology is based on whether or not you act like a straight white man. So when you think about it, all of my diagnoses are compliments!” claire_training
”Men who complain about The threat from feminism tend to provide the best evidence of the need FOR said feminism.” claire_training

VECKANS FEMINISM:
”Många tar avstånd från religiösa regler om familjeliv. Människor vill ha rätt att klä sig som de vill, rätt att bestämma över sin kropp, att leva i relation, att gifta sig, skilja sig, vara sambo, leva i en samkönad relation. De vill helt enkelt ha det som är varje människas grundläggande rättighet.” Kvinna Liv Frihet! Läs hela texten hos Nina Rungs.

VECKANS KLOKA:
”That kind of empathy and space is just beautiful. I avoid confiding in the people that just fob me off or try to fix my worries because it does nothing for me. All anyone wants is to be heard, validated and to feel less alone with their worries.” Läs här unconditional parenting.

VECKANS ORD:
Vad betyder Intersex? ”I denna video talar en person som är intersex på riktigt. För min del, som bevakat trans och detrans-frågan i många år, är det otroligt uppfriskande att höra lite verkliga fakta som förtydligar vilka utgångspunkter människan de facto har i manligt vs kvinnligt, vad gäller kromosomer och hormoner.” / Vulverine.
”En del blandar ihop trans och intersex. Trans handlar om att ens könsidentitet och/eller könsuttryck bryter mot normer kring kön. Intersex handlar i första hand om att ens medfödda fysiska kropp gör det. Intersex innebär inte att en är transperson. RFSL.

VECKANS HÄLSA:
Horstmann-tekniken har utvecklats under mitten av 1990-talet av naturterapeuten Trish Trowbridge från Australien. Horstmann var hennes flicknamn. Det finns 4 olika behandlingar för att lösa upp spänningar i kroppen: Arm & Shoulder Release, Ileo-Sacral Release, Foot Release och Self Sabotage Release. Resultatet blir större rörlighet, mindre smärta, nya tankemönster och ett bättre humör. Det är viktigt att komma ihåg att dessa behandlingar arbetar på flera plan, inte endast med det fysiska utan i lika hög grad med det mentala och känslomässiga. Behandlingarna går till så att terapeuten tänjer klientens ben, armar eller fötter, samtidigt som terapeuten trycker på vissa energipunkter. Klienten ligger antingen på rygg eller mage med kläderna på.” Läs vidare på Ingers alternativ och på Horstmann teknik.

VECKANS VISDOM:
When I am anxious it is because I am living in the future.
When I am depressed it is because I am living in the past.

VECKANS LÄRDOM:
”Det finns bara ett sätt att undvika kritik: gör ingenting, säg ingenting, var ingenting”.
Var istället glad för kritiken (försök, det går) och gör något bra av den. Du kommer att se nya möjligheter eftersom du just fått höra ett annat sätt att tänka, nya erfarenheter och nya intryck. Ta det lugnt och lyssna. Motstå frestelsen att med en gång gå i försvarsställning. Ta istället chansen att ställa frågor så att du får veta mer.” Läs mera om kritik och om ledarskap.

VECKANS TANKESÄTT:
Saying someone “shouldn’t be sad because other people have it worse” is like saying someone shouldn’t be happy because someone else may have it better. Your own emotional experience is valid and totally separate from anyone else’s. / L.R. Knost

VECKANS FUNDERING:
…”and for my next trick I’ll break my own heart by exaggerating my place in other peoples lives.”

VECKANS INSTAGRAM-TIPS:
”Self care is choosing not to argue with people who are commited to misunderstanding you.” Selfcareisajourney.

VECKANS TANKE:
Jag får höra att jag är söt när jag är tyst…
Det går bra att vara bland folk en liten stund, jag kan ”skärpa mig”. Men när jag kommer hem är jag helt slut. Trött på att koncentrera mig på att vara på min vakt, istället för att vara mig själv.

VECKANS TÄNKVÄRDA:
Åtminstone börja med att säga någonting positivt! För annars tröttnar man och då är det inte lika kul längre. Då slutar man att vara entusiastisk och att ta initiativ.

VECKANS INSIKT:
Påverka alla andra med ditt dåliga humör eller smittas av andras glädje?

VECKANS KÄNSLA:
Easy Listening lounge mix. (Sök på Spotify för tips.)

Dagens låt: Xavier Rudd – Follow the sun

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.