Söndag / nyår / fyrverkerier

Söndag i punktform

Sydney
Dottern firade in det nya året tio timmar före oss andra. Hon och en kompis hade tagit sig till en park nära Harbour Bridge. Det är jättefina fyrverkerier omkring hamnområdet i Sydney.

Fyrverkerier
Här hemma skjuts det upp raketer lite hur som helst och när som helst, av allmänheten. Privatpersoner skjuter från sina trädgårdar, på cykelvägar, i bostadsområden… Det har pågått i över en vecka nu och även idag…

Idiotiskt att Sverige inte kan förbjuda eller i alla fall kraftigt begränsa fyrverkerier när det går i många andra länder. Det är uppenbart att gällande lagstiftning inte fungerar när vi år efter år matas med nyheter om oroligheter i samband med Nyårsfirande (flera veckor runt jul och nyår) där det skjuts helt utan konsekvenstänk för människor och djur.” från SVT.

Nyårsafton
Vi firade, som alltid, utan egna fyrverkerier. Jag försöker att fokusera på det som är trevligt istället; hemma-spa med bastubad, god mat, roliga spel och Grevinnan och betjänten på tv! Vi åt pulled lamm med rödvinssås, potatismos, sallad. Till efterrätt Banoffee paj med daimkross. Vi var fem personer detta året.

Mellandagarna
Jag började nyårsaftonen med träning, ett dubbelpass med styrka och dans. Dagen innan det var jag och åt lunch med min mamma och min bror. Vi besökte kyrkogården. Det var ett år sedan pappas urnsättning. Mellandagarna har som vanligt gått för fort. Imorgon blir det till att stiga upp och köra till jobbet.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.