Sat Nam / andningsövningar

”Lägg dig på sängen och vänd fokus inåt i kroppen… ”Ta kontroll över ditt andetag genom att andas in och fyll andetaget från botten av magen hela vägen upp till nyckelbenet, där vänder andetaget och går samma väg tillbaka genom bröstkorg och ner till ”botten” av magen. Invänta kroppens egen reflex för när nästa andetag behöver tas då nästa helt nya resa genom ett andetag börjar. Låt bröstkorgen få växa framåt, bakåt och till sidorna och ge upplevelsen av ett rymligt andetag. Varje gång du andas in, säger du tyst för dig själv ett långt ”SAT”, när du andas ut säger du tyst för dig själv ett långt ”NAM”.

SAT NAM betyder ”jag är sann” och har i sig en påverkan på dig både med sin betydelse och med den inre vibrationen tillsammans med kroppspositionen, rörelsen, ögonpositionen.”
Läs mera här: Övningar för bättre sömn. Weandsports.

”Studier har visat djupandningsövningar, bland annat, kan hjälpa mot ångest, stress och sömnlöshet. Det lugnar det centrala nervsystemet och gör kroppen redo för djupare sömn. Dessutom fungerar det som meditation för att lugna sinnet.” …Våra tankar vandrar lätt iväg och det är ok men ju mer du övar på din andning desto lättare blir det att återfinna den där platsen av lugn och ro när du som mest behöver den. Här brukar man tala om ett andningsankare.” 

Andningsövningarna som hjälper dig att somna: Djupandning. Mindfullness. Kroppsscanning. 4-7-8-metoden. Näsborreandning. Ballongen. Läs om dem här: Learningtosleep.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.