Trevlig helg / Relax

Trevlig helg
Bild: Etsy 2012.

Fredagslistan på en lördag.

VECKANS BÄSTA:
Ingenting.

VECKANS GAG:
Cotton Eye Joe på halt golv.
Bävrar som bär.
Do that conga! Dansande hund.
Åren går… Harry Potter.
Snacks på stranden.
Tillbringar tiden med att fundera.
Society be like.

VECKANS SÄMSTA:
Det finns för mycket som är sämst! Kan inte bara alla mördare och våldtäktsmän m fl ta en paus?!

VECKANS CITAT:
”Vem vill ha en vettvilling med kniv i Almedalen?” säger Lars Reuterberg. DN.

VECKANS ÄMNE:
Det måste vara svårt att göra en valkompass i år, det händer så mycket hela tiden, saker ändras. Nu kan man göra Valkompassen på SVT. Både Riksdag, kommun och region.
Frågor som handlar om jämställdhet då? Jag tänkte att jag skulle lyssna på sammanställningen av vad Fanny Widman kommer fram till i augusti.

VECKANS FEMINISM:
”…Ett faktiskt problem jag tror fanns i #metoo var att det byggde väldigt mycket på att det fanns ett medialt intresse för frågan. Det gjorde att fokuset hamnade på ett fåtal enskilda fall som var spektakulära nog att skriva om. Det är inte feministernas fel att det blev så, det är mediernas. Någon ”feministisk revolution” ligger såklart inte i mediernas intresse. För att feminismen ska kunna vara en livskraftig rörelse måste vi vara självständiga och ha organisationer som håller även när DN eller Aftonbladet inte tycker det är en bra ide att hänga ut förövare. En bra sådant exempel tycker jag är intedinhora. / Fanny.

VECKANS INSIKT:
”Our Number One Enemy is Ignorance. And I believe that is the number one enemy that everyone is not understanding what is actually going on in the world.” Intressant om medias ansvar och om krig med mera.

VECKANS UTMANING:
”Jag märker ofta hur snabbt vissa dömer, hur fort de tar ställning och hur enkelt de väljer sida. Detta är såklart på grund av sin förutfattade mening.” …Våga se det från en annan horisont. Speciellt om alla plötsligt vill att du ska fokusera i en viss riktning.” Sök fler tolkningar, var nyfiken! Allt är inte svart eller vitt, det finns gråskala. Läs hos Hanna.

VECKANS HÄLSA:
Livsstil kan delas upp i fyra delar: näring, fysisk aktivitet, återhämtning och miljö. Livsstilen kan förebygga och lindra hormonella obalanser och få dig att må bra. Den här kunskapen är helt fantastisk, eftersom det betyder att vi själva har möjlighet att påverka vårt mående. Kurera och Womensync.

VECKANS MILJÖ:
Krya på dig, jordklotet! Cartooning for peace.

VECKANS FUNDERING:
Sometimes it takes me all day to get nothing done.

VECKANS TÄNKVÄRDA:
Nya tider? Pinterest.

VECKANS TANKE:
Jag undrar om det blir semesterkänsla i år.

Dagens låt: Santigold – I’m a lady

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.