Trevlig helg / fredagslistan / rösträtt

Trevlig helg
Pion vas Ann Wåhlström Svenskt Tenn.

Fredagslistan

VECKANS BÄSTA:
Fina röster tillsammans! Cornelia Jakobs och Sam Ryder. Hold me closer och Space man. Tips-tack till Smilebloggar.

VECKANS STIL:
Kolla in den översta bilden på Malin Wollin i detta inlägget! med Berlin-tåget i bakgrunden. Så cool och snygga kläder!

VECKANS GAG:
Screenshots I’ll never use…
Berg-och-dalbana och fysik.
Dirty Dancing to the Muppet Show theme!

VECKANS FILM-TIPS:
Top 10 Inspirational Teacher Movies. ReelRundown.

VECKANS SÄMSTA:
Fusk i röstningen under andra semifinalen i Eurovision?

VECKANS FEMINISM:
”Det är inte bara en rättighet utan också en skyldighet att gå och rösta. Orkade rösträttskvinnorna kämpa för din och min röst så ska väl du och jag orka använda den?” Underbara Clara.

VECKANS INSIKT:
”Du mår som du tänker. Ett stressigt liv har negativ inverkan på glädje. Den som har högt stresspåslag blir lätt egoistisk och mindre empatisk, och sprider då negativa signaler till både sig själv och omgivningen. ”Den som känner glädje och möjligheter har också lättare att lyssna till och ta in andras åsikter och erfarenheter.” Land.

VECKANS ORD:
”Då bytte vi ord i förhandlingen: vi begärde inte längre ett eldupphör utan en humanitär korridor. Båda parter gick med på det inom en vecka och flygplanen från Kenya kunde flyga in förnödenheter till civilbefolkningen som led så svårt. Det var tack vare ett ordbyte.” Titeln på min bok är högst avsiktlig: Ord och handling. Orden har varit mitt viktigaste arbetsinstrument, men det får inte stanna vid ord utan måste leda till handling.” Ord och handling av Jan Eliasson.

VECKANS NATUR:
”Fortfarande dödas många elefanter varje dag på grund av tjuvjakt. WWF arbetar med att stoppa tjuvjakt och illegal handel av elfenben, samt att gynna elefanternas levnadsområden genom att minska avskogningen och förhindra illegal avskogning och skapa fler och bättre skyddade områden.” WWF.

VECKANS VULVERINE:
Mens-ledigt? ”Det skulle bli ännu krångligare att anställa kvinnor. Kvinnor är gravida, tar större del föräldraledighet och vab. Mensledighet skulle kunna bli ytterligare en sån faktor som gör att kvinnors ställning på arbetsmarknaden försvagas”, säger hon. Ett av Spaniens största fackförbund välkomnar mensledighet och menar att det sätter fokus på ett dolt hälsoproblem. Karina Cubilla tycker att fokus borde vara öronmärkta pengar till forskning på menssmärtor.” …Var är intresset för hur kvinnor kan må BÄTTRE i sina egna kroppar, utan att varken behöva härda ut, döva sina smärtsignaler, stävja sina cykler eller straffas i yrkeslivet? Det är mina tankar när man föreslår en ”ledighet” som både accepterar och normaliserar kvinnors lidande. P3nyheter via Vulverine.

VECKANS HÄLSA:
Tummen ner för GB BigPack tresmak… GB stoltserar med att glassen har ett ”nytt recept med lägre klimatavtryck än tidigare recept.” Samtidigt har de lyckats rationalisera bort i princip alla ingredienser som har burit minsta spår av nyttighet. Till 90 procent består den av vatten, glukos-fruktossirap, socker och glukossirap. …och den gröna färgen i glassen kommer från klorofyllkopparkomplex, E 141, som är ett osäkert E-nummer. Läs hos Ann Fernholm.

VECKANS CITAT:
The right person will make you fall in love with yourself too.

VECKANS TANKE:
May we stop seeing ourself through the eyes of people who never saw us.

Dagens låt: James Bay, Julia Michaels – Peer Pressure

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.