Söndag / vitsippor / skogsbruk

Söndag i punktform


Vitsippor
Så härligt när skogen är full av vitsippor! Och tussilago och att träden börjar att bli ljusgröna. Den finaste månaden på året ligger framför oss!

Skogsbruk
Hela familjen har varit på kurs i skogsvård. Röjning, gallring, avverkning är saker som vi har pratat om. Det hela avslutades med en utedag igår. 6 timmar utomhus med lasagne till lunch. Vi hade fint väder och kunde njuta! Barnens farfar är skogsägare och han fixade kursen till oss.

Stenskott
När det är vår och man kör på en 100-väg och möter lastbilar är ett vanligt sätt att drabbas av stenskott. Denna gången blev stjärnan till en spricka som vandrade iväg en bra bit. Men nu, efter lite över en månad, har vi fått en ny vindruta på bilden. Det är första gången för oss.

Grillning
Vi hade grillpremiär igår. P grillade fläskytterfilé som vi åt med potatisgratäng och sallad. Valborg har namnsdag idag. Igår var det afton men alla stannade hemma på kvällen.

2 kommentarer

  1. Blir så glad över alla vitsippshav som jag går förbi. Vitsippor gör mig glad! Blev sugen på att grilla nu när jag läste om din grillning men det får bli en annan dag. Det är så trist med stenskott. Vi har fått byta ruta flera gånger.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.