Trevlig helg / fredagslistan / ländryggen

Trevlig helg
Madewell 2015.

Fredagslistan

VECKANS BÄSTA:
Att våren kommer och träden blir ljusgröna! Fler och fler blommor blommar. Vitsipporna är så fina och snart kommer tulpaner och jag längtar efter syréndoft!

VECKANS SÄMSTA:
Nato. ”Att bli medlem i Nato är ett stort beslut för Sverige. Det innebär en oåterkallelig förändring av den alliansfria säkerhetspolitik vi fört i över 200 år. Det är en politik som bidragit till att vi kunde hålla oss utanför Krimkriget, två världskrig samt kalla kriget.” …Det enskilt största hotet mot Sveriges säkerhet är att ett stormaktskrig mellan Ryssland och USA/Nato utbryter i Europa. Det kommer att beröra Östersjöområdet och därmed Sverige. Vi ligger geopolitiskt mellan Ryssland och västmakterna.” DN. ”Som politiker måste man ta ett mycket mer långsiktig och stabilt perspektiv på de här frågorna istället för att agera plötsligt under press”. SVT

VECKANS PROBLEM:
”Flera it-haverier, inklusive problem med Bank-id, har inträffat efter Rysslands invasion av Ukraina. Inget har framkommit om att det skulle finnas koppling till cyberattacker, men Finansinspektionen har varnat för att risken för den typen av krigföring har ökat. Sverige är en tacksam måltavla”… Aftonbladet.

VECKANS GAG:
Just paid my taxes. The road should be fixed any day now.
…in Guinness World Records.

VECKANS HUSMORSTIPS:
5 smarta tips mot fästingar. B-vitamin och vitlök invärtes. Eteriska oljor, rapsolja, rosmarin utvärtes. Kurera.

VECKANS ORD:
Tydligen var det att hjälpas åt som var dagens ord…

VECKANS KÄNSLA:
7 tecken på att du blivit avundsjuk och bitter – så vänder du på det! Metromode.

VECKANS HÄLSA:
Markus Greus om Optimum metoden. Och ett exempel med tips mot ryggvärk, nackvärk och knäproblem. Och du får övningar som gör dig stark i dina viktigaste hållningsmuskler med mera. Spännande! via 4health.

VECKANS RYGG:
Har du ont i ländryggen? ”Det finns två punkter som är särskilt bra för att hjälpa till att släppa på smärtan i ländryggen. Den ena sitter precis i övergången mellan trampdynan och hålfoten, mitt under foten. Den andra punkten sitter ca en centimeter ut från naveln på vardera sida och sträcker sig som ett band uppåt och nedåt i den mjuka delen av magen. Dessa punkter brukar vara rejält ömma och det är bra att massera dessa tills de mjuknar och inte ömmar lika mycket”. Caversus. + övningar för bättre hållning.

VECKANS CITAT:
“Men are afraid that women will laugh at them. Women are afraid that men will kill them.” ― Margaret Atwood

VECKANS TANKE:
Man ska inte ge upp man ska ta sig upp.

Dagens låt: Ava Max – Maybe You’re the Problem

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.