Trevlig helg / fredagslistan / kunskap

Trevlig helg
Foto: Nilla Tankebubblor i mars 2010.

Fredagslistan

VECKANS BÄSTA:
Om det vore fred i världen.

VECKANS SÄMSTA:
Krig…

VECKANS SKRATT:
Eluttaget är Aj aj! Söt bebis tagen på bar gärning.

VECKANS GAG:
Det är fredag!
Visar upp de nya skorna.

VECKANS SNYFT:
När man just har blivit vuxen får betala kvarskatt
Det är orimligt!

VECKANS DEBATT:
”Detta är ren moralism – att i en debatt om samhällsproblem ta upp att INDIVIDER faktiskt har ett ANSVAR. Vad spelar det för roll? Hela syftet med politik är ju att någonting måste hända även när människor inte tar sitt ansvar, om man nu har en så grund analys att man anser att det är det som är problemet i de här fallen. Vad ska vi ha politiker till om de inte löser politiska problem?” Fannyarsinoe

VECKANS TRAMS:
…”Sammanfattningsvis så kan vi konstatera att det aldrig är läge för en influencer att åka på semester. Först var det fel på grund av klimatet”… pandemi, krig… Läs hos TramsFrans.

VECKANS ORD:
”Bloom defines knowledge as the ability to recall data or information. He used knowledge as the first level of learning. The second level is comprehension. Comprehension is understanding. The ability to translate, interpolate, or interpret and restate in one’s own words is comprehension. The next level is application, which is the ability to apply something that was learned in a new and different scenario.” quora.

VECKANS HÄLSA:
Så lever och äter du i synk med din menscykel!! ”Livsstil, det vill säga; näring, fysisk aktivitet, återhämtning och miljö påverkar din hälsa. Det forskning också visar, men som få av oss vet om, är hur pass stor inverkan det har på vår menscykel och hormonrelaterade problem.” Kurera.

VECKANS VULVERINE:
Nya manliga preventivmedlet, hormonstörande P-gelen …”De är problematiska ur miljöperspektiv, både inuti människan och utanför. De är problematiska vad gäller mänsklighetens kollektivt dalande fertilitet och urartade hormonhälsa, för innehållet går från konsument till urin-dricksvatten-vattendrag. Designen av denna sorts preventivmedel utgår från idén om att graviditet kan ske precis när som (vilket inte stämmer) och att varken män eller kvinnor är kapabla att anpassa sig efter det faktiska fertila fönstret, eller ens behöver lära sig om hur de egentligen fungerar.” Läs hela här: Vulverine.

VECKANS FUNDERING:
Undvik att beklaga dig. Det är bara jobbigt för andra att behöva höra på. Skriv ner det jobbiga i en dagbok som du inte visar för någon.

VECKANS CITAT:
…Being alive is the special occasion.

VECKANS TANKE:
Natur, frihet, demokrati,

Dagens låtar: Melachrino Strings. Så fina låtar!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.