Trevlig helg / fredagslistan / frånsatser

Trevlig helg
Blomsterfrämjandet 2019.

Fredagslistan

VECKANS BÄSTA:
Ska Norge vinna Eurovision i år?
Give that wolf a banana!

VECKANS GAG:
Exakt fontän.
Designers och programmerare.
Längdhoppare med för liten sandlåda.
Söt med dyr.
Fiske-knop.

VECKANS SÄMSTA:
Krig? …i Europa? …2022?
Ryssland har invaderat Ukraina på order från Vladimir Putin.
Jag hatar krig. Men det krigas ändå… Ingen tycker om krig. Ändå krigas det. Tänk, samma soldat som trycker på avtryckaren älskar bröd med olivolja och kyssar. Hur är det möjligt. Hela folk gaslightas ur sina förnuft och väljer… våld? Hur är det möjligt.” Stina Wollter.

VECKANS DEBATT:
”Stämpla inte folkligt missnöje som högerextremism.
”Behandlingen av demonstranterna i Kanada är ett tecken i tiden: politiska eliter tål inte kritik av fel slag.” GP.

VECKANS SAMHÄLLE:
”Journalister behöver inte vara experter, men de ska vara en ”pain in the ass” för dem som påstår sig vara det. Det är så man utför sin uppgift att granska makthavarna, inte genom att vika ner sig för en professorstitel.”
”Människorna jublar och tackar regeringen för att de återfått del av sin frihet, utan att reflektera över vem som en gång tagit den, eller om det gjort någon nytta. Det måste det ju ha gjort, annars har vi ju genomlevt det här eländet i onödan, och den tanken är för svår att tänka. Flertalet orkar ens fundera över vad det gjort med samhället. Politiker i hela världen har fått eller tagit sig mer makt än de tidigare haft över våra liv. Tror ni att de kommer att vilja lämna tillbaka den?” Nya Dagbladet.

VECKANS ORD:
Frånsatser. ”Det är tillsatsernas motsats. Vi behöver bli mer medvetna om all den näring som försvinner hur maten när den processas. För att du ska hänga med i resonemanget kommer du att få följa hur livsmedelsindustrin ”förädlar” ett från början näringsrikt vetekorn så att det formar helt näringsfria ingredienser, exempelvis modifierad stärkelse, maltodextrin, glukossirap och druvsocker. Från detta skapar sedan industrin allt från kryddblandningar och vegomat, till glass och godis.” Ann Fernholm.

VECKANS HÄLSA:
Gå när du behöver gå! Det är inte bra att ignorera signalerna från mag- och tarmsystemet, för då kan magen hamna i obalans. Kurera.

VECKANS FEMINISM:
Hur kommer det sig att folk så gärna vill prata om risken med falska anmälningar när det gäller våldtäkter? Det går ju att falskeligen anmäla vilket brott som helst. Läs vidare här! Fannyarsinoe.

VECKANS VULVERINE:
”Det finns alltid en anledning till att saker och ting spårar ur – en mycket rimligare anledning än att våra kroppar skulle vara hälsovådliga i sin grunddesign.” Vulverine.

VECKANS FUNDERING:
När någon dödar diskussionen med första meningen. Oftast en man som genom sin mansplaining förklarar att så här är det. Lag och ordning och detta gäller. Punkt slut. Inget mera att komma med, inget småprat, inga egna tankar och inget skojande. Antingen är man påläst eller är man tyst

VECKANS CITAT:
”Om det ville sig illa, kunde det bli krig på grund av en enda människas maktbegär eller hämndlystnad eller fåfänga eller vinningslystnad eller – vilket tycktes vara det vanligaste – övertro på våld som det effektivaste hjälpmedlet i alla situationer. Och på samma sätt kunde en enda god, besinningsfull människa ibland avvärja katastrofer just genom att vara god och besinningsfull och genom att ta avstånd från våld.” Astrid Lindgren.

Dagens låt: Subwoolfer – Give that wolf a banana!

Publicerat den
Kategoriserat som Fredagslistan

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.