Trevlig helg / fredagslistan / demokrati

Trevlig helg
your value

Fredagslistan

VECKANS BÄSTA:
Your value doesn’t decrease based on someone’s inability to see your worth

VECKANS SKRATT:
How do you tickle a fish? (Tack för ett gott skratt!)

VECKANS GAG:
ABC med Jim Carrey.
En katt.

VECKANS DEBATT:
Vad som händer i ett samhälle där man visserligen, formellt och juridiskt sett, får säga (nästan) vad man vill men där man av rädsla för konsekvenserna ändå avstår? Självcensuren fräter ner samhällets ryggrad.

VECKANS STARKA:
Diktaturfasonerna i Österrike… Vi kan inte bara vara tysta och acceptera!? Om vi inte står upp för medicinsk frihet, fria hälsoval och demokrati, vad kommer då härnäst…?

VECKANS SAGA:
Kejsarens nya kläder. ”Bokens sensmoral används ofta för att symbolisera hur människor anpassar sig till gruppen, även när det är uppenbart för dem själva att gruppen har fel. Att liksom det lilla oskuldsfulla barnet i sagan utbrista Kejsaren är naken! innebär att påpeka något som alla kan se men som ingen vågat säga.”

VECKANS ORD:
Självgod, mycket bra och förträfflig i egna ögon. Skryter om sina egna prestationer och vill imponera på andra. Tycker att de själva har rätt och att de är solidariska medmänniskor och politiskt korrekta.

VECKANS KLIMAT:
Den ultraprocessade maten förbrukar också mer vatten och kräver stora markytor till produktionen, något som leder till avskogning. Forskarna drar slutsatsen att den här trenden måste brytas för att få ett hälsosamt och hållbart matsystem, för oss själva och planeten.” / Kurera.

VECKANS HÄLSA:
Forskning: Mjölk, gluten, och processad mat till små barn ökar risken för autoimmuna sjukdomar. Läs vidare här: 4health.

VECKANS FUNDERING:
Det är svårt att formulera sig i text. Det finns ju oftast en hel del ironi och självdistans bakom inlägget som man som läsare missar. Det går kanske inte att ha med hur många smileys som helst i texten. Folk missförstår och övertolkar saker väldigt lätt. Jag tycker det är skönt när bloggare skriver lite mera fritt och släpper självcensuren en stund. Allt är inte blodigt allvar. Läs texten med glimten i ögat och ett leende på läpparna så blir allting bättre.

VECKANS SÄMSTA:
Alltså, hur vissa beter sig i kändisars kommentarsfält…?
Tänk så här innan du kommenterar något: THINK
T– is it true? H– is it helpful? I-is it inspiring? N-is it necessary? K– is it kind?

VECKANS TANKE:
Att vara nyfiken nog att prova är att utvecklas! En behöver inte nödvändigtvis fullfölja. En behöver inte alltid vara så konsekvent, en kan byta när som helst. Testa olika sporter och träningsformer eller vad det nu än kan gälla. Gör det du känner för och gör det nu.

VECKANS CITAT:
“When nothing is sure, everything is possible.”

Dagens låt: Tove Styrke – Show me love

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.