Söndag / nytt år / nyårsafton

Söndag i punktform

Nyårsafton
Ett nytt år är här. Vi firade in det som vi brukar. Åt middag med våra goda vänner. Såg på Grevinnan och betjänten. Lite hemma-spa med bastu och fotbad. Spelade spel och snackade. Trevlig kväll! Vi åt älgkött och vildsvinskött som tillagades sous vide. Potatisgratäng, broccoli och blomkål, rödvinssky och sallad. Efterrätten var mousse som dekorerades med blåbär och maränger med mera. Sonen tog på sig sin kostym och var på fest tillsammans med flickvännen. De kom hem till oss en stund efter tolvslaget då vi fortfarande spelade spel.

Fyrverkerier
Jag fattar inte att folk vill lägga pengar på sådant. Där vi bor skjuts det dessutom varje kväll hela jullovet, så en är lite trött på det… Det väsnas! Det är dyrt, det skrämmer människor och djur, det skräpar ner, det orsakar olyckor och bränder.

Julklappar
Min make fick pepparkvarnar med batterier i. Det fick plats lite pepparkorn i dem också 🙂 det verkar funka bra ännu så länge. Sonen och jag är nöjda med våra nya tangentbord och dottern har börjat att läsa i sina nya böcker. Jag tänkte att jag ska läsa dem efter henne.

Nyårsdagen
I går såg vi, dottern och jag, Harry Potter 20-årsjubileum: Tillbaka till Hogwarts på tv. Bra! Tårarna rann på oss båda. Det blev en trött dag framför tv:n igår. Jag såg även två andra tårfyllda program på tv som jag kan rekommendera; Stjärnorna på Slottet med Marika Carlsson och Barnmorskan i East End julspecial.

Urnsättning
Den 30 december var vi på kyrkogården och pappas urna sänktes ner i jorden. Först var vi inne i kapellet och sedan vid graven. Det var en kort ceremoni. Det känns fint.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.