Trevlig helg / fredagslistan / sprid glädje

Trevlig helg
H&M 2018

Fredagslistan

VECKANS BÄSTA:
Jag var på massage idag efter jobbet.

VECKANS SÄMSTA:
”Över jul och nyår planeras BB i Lycksele stänga. Det betyder att om du bor i Ammarnäs och ska föda barn kommer du få åka nästan 35 mil till BB i Umeå som är det närmsta som hålls öppet. Närmare fem timmar i bil på vinterväglag och ofta dåliga vägar.” Läs vidare hos Underbara Clara.
https://underbaraclaras.se/2021/11/09/vill-du-foda-i-en-bil-pa-vag-mellan-goteborg-och-stockholm/

VECKANS TV:
Boken Den osannolika mördaren, Skandiamannen och mordet på Olof Palme av Thomas Pettersson har blivit till en serie på Netflix. Jag har sett serien och jag tycker att den är bra! Men jag förstår samtidigt att de som är inblandade reagerar på hur de framställs… Det är en dramatiserad teori och den gör inte anspråk på att presentera en lösning på fallet. Väldigt intressant är det i alla fall.

VECKANS 9GAG:
Stretcha musklerna om du suttit stilla.
Garnvinda.
Snöra dina skor.
Det finns inga ursäkter.
Lätt att spela gitarr.
Katten och bollen.

VECKANS KÄNSLA:
”Låt oss sprida en glädje-pandemi genom att hjälpa varandra hitta hem – om så bara för en liten stund. Varje gång du möter en annan människa utan föreställningar, rädsla eller baktankar gör du det största och finaste du kan göra här på jorden. Du tar personen hem för just det ögonblicket. Ju fler såna ögonblick vi upplever, desto mer hemma är vi och till slut, nån gång, kanske vi vågar tro på den där kraften utan att vara rädd eller förminska den. Och kanske kan vi låta generationer framöver växa upp utan att tappa det alla barn minns”. / Glädjefabriken.

VECKANS BOKTIPS:
Bok-tipsen kommer från Kristin. krickelin.se

VECKANS BARNBOK-TIPS:
Här kommer ett boktips från min jobbarkompis som har en 6-åring som gillar när mamma har högläsning. Jefferson av Jean-Claude Mourlevat.

VECKANS INSTAGRAM-TIPS:
Selfcare is a journey. selfcareisajourney

VECKANS HÄLSA:
Assumption. Att anta och gissa sig till saker.
Antaganden säger mer om oss själva, våra egna fördomar.
Antagande kan hindra oss från att se andra människor så som de verkligen är. Att anta saker uppmuntrar till lathet och stoppar oss från att anstränga oss i att finna det svaret vi behöver. Antaganden är den bekväma vägen och gör att vi inte vill ta ansvar själva utan skyller på andra.

VECKANS CITAT:
If we don’t fill our mind with prayer, it will fill itself with anxieties, worries, temptations, resentments and unwelcome memories.

VECKANS FUNDERING:
Börja tänka på vad du gillar hos dig själv istället för vad du hatar.

VECKANS TANKE:
Du skapar problem, som bara finns i ditt huvud, igen… sluta med det!

Dagens låt: Laleh – Minnet av ett hav

Publicerat den
Kategoriserat som Fredagslistan

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.