Brittiska tv-serier i sommar

tv
Kustpärlans hemligheter. Pearl Nolan delar sin tid mellan att servera havets delikatesser på sin restaurang och lösa små och stora brott i den idylliska, brittiska kuststaden Whitstable. Serien är baserad på Julie Wassmers romaner.” Serien är skapad av norske Øystein Karlsen. Kerry Godliman, som spelar Pearl, är född 1973. Jag har sett de första tre avsnitten och gillar den!

Barnmorskan i East End. Serie som följer en grupp barnmorskor som jobbar i det fattiga området East End i London under 1950- och 60-talet. Baserad på Jennifer Worths självbiografi.” Serien följer en nyutexaminerad barnmorska, Jenny Lee, och arbetet för barnmorskorna och nunnorna i Nonnatus House, som kämpar med såväl medicinska problem som sociala utmaningar Poplar, i ett fattigt område i East London i slutet av 1950-talet. I stort sett varje avsnitt är centrerat runt en eller ett flertal kvinnor och deras graviditeter och förlossningar”. Jag har sett alla säsonger och gillar denna serie jättemycket! Tårar för varje avsnitt. Det går inte att sträck-se… Just nu är det säsong 9 på SVT.

Morden i Midsomer. Kommissarie John Barnaby löser mordgåtor i den pittoreska och lantliga idyllen Midsomer.” I Storbritannien började serien sändas 1997 med pilotavsnittet ”The Killings in Badger’s Drift”. Pilotavsnittet blev en succé och produktionen av fler avsnitt påbörjades, som började sändas under 1998.” De fem första filmerna är baserade på Caroline Grahams romaner om kriminalkommissarie (ungefär motsvarande originalets Detective Chief Inspector) Tom Barnaby, i TV-serien spelad av John Nettles. Alla följande filmer är originalmanus av olika manusförfattare.” En klassiker! Det har gått några år såklart… många säsonger… men jag gillar den ändå.

Morden vid kustvägen. Kriminaldrama om ett verkligt fall i Pembrokeshire, Wales, där vi följer jakten på seriemördaren John Cooper.” Dett är bara en säsong med tre avsnitt och sedan slut. Praktiskt!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.